Vreemde eis voor de nieuwe Doom-games gaat verdwijnen

Deze rare eis voor de nieuwe Doom-games gaat verdwijnen
De makers luisteren naar de kritiek.

Bethesda heeft de ooit zo populaire games van vroeger, Doom, Doom II en Doom 3, opnieuw uitgebracht op de Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation 4. De games zijn inmiddels uit en kunnen gekocht worden. Er zit echter een vreemde eis aan de spellen om ze te kunnen spelen.

De makers hebben een verplichte log-in functie ingebouwd. Spelers moeten eerst inloggen met een online account alvorens ze toegang krijgen tot het spel. Een vreemde gewaarwording, aangezien de spellen niets met het internet te maken hebben. Sterker nog, toen de games vroeger verschenen was er niet eens sprake van the worldwide web.

Via sociale media en op internetfora regent het kritiek naar het adres van Bethesda. De makers zwichten nu voor de kritiek en hebben aangegeven de verplichte log-in functie uit de games te slopen. In plaats daarvan zal het optioneel worden om online in te loggen. Op dit moment moet je nog wel inloggen. Bethesda zegt de functie pas bij een volgende update eruit te halen. Wanneer die update gaat komen is niet bekendgemaakt.

Lees ook: John Romero kondigt 18 (!) nieuwe Doom-levels aan

4 reacties

  1. “De makers luisteren naar de kritiek.”

    Juist anders om! Bethesda doet de laatste tijd continue wat players juist niet willen.
    En met grote releases als TES 6 gaan ze er nog mee weg komen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *