Deze smartphone heeft een ventilator nodig om te koelen

Deze smartphone heeft een ventilator nodig om te koelen
Goed verhaal voor in de kroeg.

Dat game PC’s met serieuze koelers komen is geen nieuw verhaal. De geavanceerde builds van vandaag de dag zijn zelfs indrukwekkend stil in vergelijking met jaren geleden. High-end Game PC’s zijn in staat games in hoge kwaliteit neer te zetten zonder dat je daarvoor een enorm loeiend apparaat hebt staan.

Tegenwoordig begint gamen op een smartphone ook steeds normaler te worden. De limieten van wat mogelijk is worden echter sneller bereikt door de beperkte behuizing. Aan rekenkracht en werkgeheugen vaak geen gebrek, maar ja. Hoe zorg je er nu voor dat de smartphone blijft opereren op een acceptabele temperatuur terwijl je aan het gamen bent?

Smartphonemaker Nubia heeft een tamelijke out-of-the-box oplossing met de vandaag gepresenteerde Red Magic 3. De smartphone beschikt over een eigen ventilator die de interne componenten van koeling voorziet. De processor kan lekker z’n gang gaan, terwijl de kleine koeler voorkomt dat de smartphone overhit raakt.

De Red Magic 3 is een 6.65-inch OLED smartphone en komt met een krachtige Qualcomm Snapdragon 855, 6 of 8 GB werkgeheugen en minimaal 64 GB opslag. Er is een batterij met een capaciteit van 5.000mAh aanwezig. Al die techniek voel je in de hand. Het toestel weegt maar liefst 215 gram.

In eerste instantie komt de Red Magic Mars 3 in thuisland China op de markt. Het is nog even wachten op een officiële release in Europa. Met 64 GB en 6 GB werkgeheugen kost de smartphone omgerekend zo’n 385 euro, of 465 euro voor de variant met 128 GB en 8GB werkgeheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *