Zo snel zijn de drie grootste 4G-netwerken

Mobiele Providers Onafhankelijk onderzoeksbureau DIKW vergeleek testresultaten van 84.000 klanten op de netwerken van KPN, T-Mobile en Vodafone.

In het eerste kwartaal was T-Mobile gemiddeld de snelste operator van Nederland. Gemeten werden download- upload- en pingsnelheid. Volgens het onderzoek download je bij T-Mobile 79% sneller dan bij KPN en 43% sneller dan bij Vodafone. Uploaden zou zelfs 108% sneller gaan dan bij KPN en 30% sneller ten opzichte van Vodafone. De pingsnelheden: 40ms bij T-Mobile, 48ms bij Vodafone, 46ms bij KPN. De verschillen zijn in 18 van de 20 grote steden significant. Alleen in Rotterdam en Maastricht was het verschil verwaarloosbaar.

De directeur Technology van T-Mobile Nederland zegt dat het bedrijf veel heeft geïnvesteerd in kwaliteit en capaciteit van zijn netwerk. T-Mobile verwacht de komende jaren ‘exponentiële datagroei’. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het datagebruik met 53% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014. Dagelijks maken 1 miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk.

Wel is het zo dat de netwerken van KPN en Vodafone landelijke dekking hebben. Bij T-Mobile is dat pas vanaf oktober 2015 het geval.

Nog geen reacties

  1. Hoewel ik mij weer aan het oriënteren ben op mijn volgende simonly abonnement, is dit toch weer een bevestiging dat ik moet gaan onderhandelen met mijn huidige provider i.p.v. overgaan naar een andere. Al zal het verschil in dagelijks gebruik niet echt hinderend of storend zijn.

  2. Hoewel ik mij weer aan het oriënteren ben op mijn volgende simonly abonnement, is dit toch weer een bevestiging dat ik moet gaan onderhandelen met mijn huidige provider i.p.v. overgaan naar een andere. Al zal het verschil in dagelijks gebruik niet echt hinderend of storend zijn.

  3. Leuk, maar ik vind het nog altijd kwalijk dat vodafone heel hard roept dat ze 4G hebben in heel NL en dat ik op meerdere plekken in de randstad niet eens een fatsoenlijke 3G verbinding heb, laat staan een 4G verbinding.

  4. Vodafone heeft zelfs in dichtbevolkte gebieden soms z’n 3G netwerk nog niet voor elkaar. Praat maar eens met een inwoner van Arnhem-Zuid (>65K inwoners). Ik ben een tevreden gebruiker van T-Mobile; het is waar, wat kjweb zegt, maar gelukkig bevind ik me maar weinig in dunbevolkte gebieden (duh…).

  5. Vodafone heeft zelfs in dichtbevolkte gebieden soms z’n 3G netwerk nog niet voor elkaar. Praat maar eens met een inwoner van Arnhem-Zuid (>65K inwoners). Ik ben een tevreden gebruiker van T-Mobile; het is waar, wat kjweb zegt, maar gelukkig bevind ik me maar weinig in dunbevolkte gebieden (duh…).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *