Dit bakbeest met 2 schermen komt uit in Nederland

Tof of gimmick?
Hey, wat zit er daar in het midden?!

Na een exponentiële groei van het aantal camera’s op een smartphone is de nieuwste trend een extra scherm op een toestel. Asus was die hype in juni van dit jaar al voor met de ZenBook Pro 15 en komt nu met een kleinere, nagenoeg net zo krachtige laptop mét een extra scherm in plaats van een touchpad.

Jazeker, de laptop heeft een tweede schermpje dat een dubbele dienst draait als touchpad en als… tja, tweede scherm, hè. De ZenBook Pro 14 is uitgerust met een 14-inch Full HD scherm (1920 x 1080) en bevat dus tevens een 5,5-inch LCD-schermpje.

Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar in Nederland. De goedkoopste kost €1.199,- euro en wordt geleverd met een Intel Core i5-8265U-processor (1,6 GHz tot 3.9 GHz te overclocken), een NVIDIA GeForce GTX 1050 toegewijde videokaart, 8GB RAM en een 256 GB SSD-schijf.

De duurdere uitvoering gaat over de toonbank voor € 1.599,-. Daarvoor krijg je een betere Intel Core i7-8565U-processor (1.8 GHz tot 4.6 GHz te overclocken), 16GB RAM en een SSD-schijf van 512 GB.

Maar alles staat of valt natuurlijk bij het kleine schermpje; heb je er iets aan of is het een dure gimmick? Nu, Asus levert een aantal handige apps mee die het schermpje nut geven. Zo kun je er andere apps mee lanceren, een rekenmachine op gebruiken of het schermpje omtoveren tot numeriek toetsenbord. Oh, en je kunt tijdens het werken in een Word-, Excel- of PowerPoint-bestand bijvoorbeeld het schermpje gebruiken als uitbreiding van je toolbar.

Al met al is de ZenBook Pro 14 niet zo ver te pimpen als zijn grote broer, die echt absurde proporties kan aannemen. Maar hey, voor een high-end prijsje krijg je een relatief high-end laptop met een behoorlijk coole gimmick. Of je koopt voor bijna net zo veel geld een Asus gaming smartphone… dat is het pas echt waard. Oh hey, Asus, waarom plaatsen jullie het schermpje eigenlijk niet gewoon aan de onderkant de computer? Of net niet in het midden? Vergezocht? Check dit artikel en dan snap je waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *