Dit Chinese toestel geeft iPhone XS en Galaxy S9 het nakijken

Nubia X
Je zou verwachten dat de volgende innovatie op het gebied van smartphones uit de koker van Apple of Samsung komt, maar niets blijkt minder waar.

Doorgaans worden nieuwe features in smartphoneland pas echt breed overgenomen als Apple of Samsung ze toepast. Wat ons betreft kijken we nu met z’n allen naar Nubia, want dit Chinese merk komt met een smartphone die pas echt vernieuwend is. We hebben het over de Nubia X, met als belangrijkste eyecatcher de tweede display op de achterkant van het toestel.

Natuurlijk is de Nubia X niet het eerste toestel met twee schermen, maar de toepassing is vlekkeloos. Het werkt namelijk zo goed als perfect. Draai je de Nubia X om, dan schakelt ‘ie automatisch over naar de andere display. Zo kun je eenvoudig selfies maken met de normale camera en kan de selfie-cam achterwege blijven. Het resultaat: een zo goed als randloze smartphone zonder notch en zonder schuifsysteem.

Qua specs is er ook weinig mis met de Nubia X. De display aan de voorkant is een 6,26″ LCD-scherm met een resolutie van 2.280 bij 1080 pixels. Aan de achterkant vinden we een 5,1″ OLED-display met een resolutie van 1520 bij 720 pixels terug. De dubbele camera schiet foto’s van 16 en 24 megapixels en onder de motorkap ligt een Snapdragon 845 met minimaal 6GB werkgeheugen en 128GB opslag.

Vooralsnog verschijnt de Nubia X officieel alleen in China, maar dat hoeft je er natuurlijk niet van te weerhouden om ‘m zelf hierheen te halen. Via AlieXpress betaal je er exclusief belastingen en importkosten zo’n 550 euro voor.

Met dank aan @ffw88, die ons in de comments wees op onderstaande video van Unbox Therapy

[gv data=”hcDrGYyemDw”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *