Dit exoskelet heeft geen motor nodig om je sterker te maken

Batterijloos-exoskelet
Veel mensen zouden hun voordeel kunnen doen met een exoskelet, maar de grote logge exemplaren die we tot nu toe hebben gezien zijn niet altijd erg praktisch. De Sensorimotor Enhancing Suit pakt het anders aan.

Als je in de bouw werkt en loodzware spullen moet tillen, dan zul je niet onder een exoskelet als deze uit kunnen, maar voor veel andere werkzaamheden of situaties kan een simpeler exemplaar net zo effectief zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die herstellen van letsel, of wat hulp nodig hebben om op een gezonde manier spullen op te pakken en dragen.

Soepeler bewegen
Daarvoor hebben onderzoekers aan de Hiroshima University en werknemers van Georgia Tech het Sensorimotor Enhancing Suit ontworpen. Dit pak heeft geen batterijen of motor nodig, maar weet wel de last van je spieren in je bovenlichaam flink te verminderen. Doordat je spieren hierdoor minder belast worden, kunnen ze ook soepeler bewegen, wat weer beter is voor je lichaamshouding.

Het exoskelet, dat meer op een band lijkt die je rond je schouders en borst bindt, is ontworpen met computerprogramma’s die nauwkeurig berekenden hoever spieren kunnen bewegen zonder in te leveren op nauwkeurigheid.

De uitvinders hopen hun uitvinding in de toekomst in te zetten om ouderen, herstellende patiënten en mensen die onder extreme omstandigheden werken een handje te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *