Dit gebeurt er op 15 mei met WhatsApp tegenstribbelaars

Wat gebeurt er als je op 15 mei de nieuwe gebruikersvoorwaarden van WhatsApp nog niet hebt geaccepteerd? Nou, in eerste instantie helemaal niks.

WhatsApp kondigde recentelijk nieuwe gebruikersvoorwaarden aan en dat schoot velen in het verkeerde keelgat. Tegenstribbelaars hebben tot 15 mei om de nieuwe voorwaarden te accepteren, maar er heerst nog steeds onduidelijkheid (mede door WhatsApp zelf) over wat er gebeurt als je dit niet doet. Nu blijkt namelijk dat de eventuele consequenties weer iets zijn uitgesteld.

WhatsApp: Wat als je gebruikersvoorwaarden niet accepteert

Na de deadline meermaals te hebben uitgesteld doet WhatsApp verrassend genoeg nog een keer hetzelfde. Als je de nieuwe gebruikersvoorwaarden nog niet geaccepteerd hebt, dan heb je technisch gezien tot 15 mei. Daarna gebeurt er een tijdje eigenlijk nog niks.

Nu blijkt namelijk dat tegenstribbelaars enkele weken een impactloze waarschuwing krijgen voordat het gebruik van de chatdienst echt minder handig wordt.

In eerste instantie blijft het dus bij constante herinneringen dat je de nieuwe gebruikersvoorwaarden van WhatsApp moet accepteren. Die constante waarschuwingen worden langzaam blijvend. Het verschilt per gebruiker hoelang constante waarschuwingen een continue waarschuwing wordt, maar het bedrijf noemt ‘enkele weken’.

Eenmaal in dat stadium beland, gelden de onderstaande regels, zo detailleert WhatsApp in een geüpdatete blogpost.

In de weken na 15 mei:

  • Je kunt niet meer bij je chatlijst.
  • Wel kun je nog inkomende telefoontjes (en video-oproepen) accepteren.
  • Als je notificaties aan hebt staan, kun je wel via notificaties op berichten reageren en mensen terugbellen.

Na enkele weken van de aanhoudende waarschuwing:

  • Je krijgt geen inkomende oproepen en notificaties meer. WhatsApp stuurt je geen berichten en telefoontjes meer. Je account is in principe onbruikbaar.

Als je de gebruikersvoorwaarden na de periode van beperkte functionaliteiten nog niet hebt geaccepteerd, kun je WhatsApp in principe niet meer gebruiken. In de blogpost legt de chatdienst uit hoe je je gespreksgeschiedenis nog kunt downloaden. WhatsApp verwijdert je account na die periode niet, maar na 120 dagen inactiviteit wordt je account wel automatisch verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *