Dit HP gaming bakbeest heeft een bijzonder extra scherm

Auteur: , Geen reacties
Badass

Je zou zomaar een beetje kunnen cheaten met het tweede scherm.

Als je een paar jaar onder een rots hebt geleefd en nu plotseling weer blootgesteld wordt aan de tech-industrie, dan zul je ongetwijfeld even schrikken. Opvouwbare smartphones, opvouwbare laptops, displays in handtassen en nu dit, een bakbeest van een laptop met nog een extra scherm.

Veel van de bovenstaande ‘innovaties’ zijn een beetje twijfelachtig en het praktische nut tegenover de prijs en problemen die de innovatie kan opleveren maken het vaak (semi-)gimmicks. Op het eerste gezicht is het extra schermpje van de HP Omen X 2S dat ook, maar niets is minder waar.

Het 6-inch 1080p display dat boven het toetsenbord is geplaatst, is namelijk voor een gigantische hoeveelheid extra taken te gebruiken. Je kunt er simpelweg de temperatuur/performance van je laptop mee in de gaten houden. Simpel, doch effectief.

Je kunt ermee chatten met je vrienden, een tutorial op kijken voor de game die je op dat moment speelt of tijdens het laden van een map of match eventjes snel je mail checken. Okay, best wel geavanceerd en tof.

Maar niet zo tof als de ‘ware’ functie van het schermpje, een knip-en-vergroot-functionaliteit die gamen op het 15-inch scherm nog prettiger kan maken. Het schermpje kan namelijk beelden die je ziet op je gewone scherm uitvergroten, wat handig kan zijn als je in de verte iets denkt te spotten of, allerhandigst, als tool om je map uit te vergroten. Je krijgt daarmee stiekem een klein voordeel op je eventuele tegenstanders, maar hetzelfde kan gezegd worden van een beestachtige desktop met een extra scherm (of 3 extra schermen, als je wilt).

Uiteraard komt er in deze laptop alleen het beste van het beste, dus de Omen X 2S zal worden uitgerust met een 144Hz beeldscherm, de nieuwste Intel’s 9th Gen Intel Core i9, 32GB RAM en Nvidia’s GeForce RTX 2080. Opslagruimte en batterijcapaciteit zijn nog niet bekend, maar met zo’n hardware zul je zeer snel moeten overstappen op netstroom terwijl opslagruimte geen probleem zal zijn.

Voor de echte die-hards is er ook nog een 240Hz model en zelfs een 4K HDR-versie. Verwacht hem daarentegen niet bij de MediaMarkt te kopen met je opgespaarde cadeaukaarten en wat zakgeld, want het goedkoopste model begint bij een prijs van $2.099,99. Tja, innovatie is zoals gezegd nooit goedkoop.

Lees ook: HP introduceert nieuwe… rugzak?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).