Officieel: de allereerste smartphone met een 4K-scherm

Sony Xperia Z5 Premium
Wie dacht dat smartphone-displays inmiddels wel scherp genoeg waren, komt bedrogen uit. Sony heeft vandaag namelijk de Xperia Z5 Premium aangekondigd en geeft dit toestel een 4K-display.

De Xperia Z5 Premium onderscheidt zich volgens de Japanse fabrikant op meerdere onderdelen van de concurrentie. Zo heeft het toestel de snelste autofocus ooit, waarbij je binnen 0,037 seconden een scherpe foto op je scherm tovert. De complete Xperia Z5-serie (naast de Premium lanceert Sony ook de Z5 Compact en de Z5) krijgt een camera met 23-megapixels. Sony SteadyShot en Intelligent Active Mode moeten ervoor zorgen dat je ook vloeiendere video-opnames kunt maken.

De Xperia Z5 Premium is de eerste telefoon ooit met een 4K-display, zodat je een wel erg scherp beeld krijgt op je 5,5″ scherm. Je kunt je afvragen of je zoveel pixels nodig hebt, maar ach… Je kunt in ieder geval wel in volle glorie van je 4K-video’s genieten. Dat kan overigens ook op je 4K-televisie, want de Xperia Z5 Premium stuurt je video’s draadloos door.

Onder de motorkap van de Z5 Premium vinden we de Qualcomm Snapdragon 810-processor en een accu van 3430 mAh. Sony belooft een accuduur van maximaal twee dagen, dus het 4K-scherm lijkt hierop geen al te grote impact te hebben. Voor 799 euro krijg je de beschikking over 32 GB opslagruimte, waar je met microSD-kaartjes 200 GB aan toe kunt voegen. De Z5 Premium ligt in november in de winkels.

[gv data=”txUV9VqqmBY”][/gv]

10 reacties

  • @Donstil:

   Ik heb mijn iphone 6 plus nieuw gekocht, maar het zal de laatste telefoon zijn welk ik nieuw zal kopen.

   Prijzen zijn inderdaad te gek voor woorden. Nog een paar jaar en we kijken naar duizend euro voor een sony, samsung, apple telefoon. Terwijl de chinezen lekker telefoons uitbrengen met hetzelfde specs voor 50% minder in de vraagprijs.

    • @Donstil: Helemaal waar ! Zodra het de kwaliteit haalt die we graag hebben dan gaat de prijs hard omhoog. Kijk naar de Nexus toestellen, kijk naar de 1+1 en nu de 1+2, en ook Huawei weet zijn prijzen aan te dikken.
     Dat gaat met de rest ook gewoon gebeuren, let maar op.

     Sony prijst zichzelf de laatste 15 jaar uit de markt met hoge prijzen en regelmatig ‘net niet’ top of the bill Hardware.
     Lijkt wel alsof ze bewust bezig zijn zichzelf op te heffen.

     • @turbobrick: echter ligt dit niet aan de kwaliteit, maar populariteit.
      Huawei heeft het bijzonder goed gedaan de afgelopen jaren,
      zeker hier in nederland waar we al snel moeilijk kijken bij een raar (Chinees!) merk.
      maar ze hebben een plekje veroverd en willen dit nu natuurlijk uitbuiten bij de nieuwe vaste klanten. Sony heeft het allemaal te hoog in t bol zitten momenteel.

     • @Davidov: Nou, Sony presteerd het al jaren om high spec toestellen uit te brengen die toch iedere keer het net niet zijn. De specs zijn dus top maar dan toch altijd wel ergens duidelijke minpunten, van tegenvallende camera’s toch oververhitte cpu’s, spontaan barstende schermen, en ga zo maar door.
      In geen enkele test zag je ook maar 1x dat Sony de koploper was maar men rekent WEL premium prijzen of soms zelfs meer dan dat, kijk maar eens bij hun tablets !

      Sony denkt dat het nog 1983 is en hun nog kunnen vragen wat ze willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *