Dit is de eerste miljardair die met SpaceX naar de maan gaat

Musk: ‘Eerste marsmissie SpaceX begin 2019’
Jaloers!

Tesla-topman Elon Musk is een enorm bezige bij. Naast dat hij steeds meer groene auto’s de wereld in wil pompen, is hij ook hard op weg om met SpaceX commerciële vluchten voor de gewone consument mogelijk te maken. Met succes, zo lijkt het. Vandaag is namelijk bekendgemaakt dat de Japanse miljardair Yusaku Maezawa de eerste passagier zal zijn die met SpaceX de ruimte ingaat.

De Japanse zakenman en kunstverzamelaar is uiteraard zeer verheugd dat hij de absolute primeur heeft. De reis zal op moeder aarde beginnen, waarna Yusaku langs de maan vliegt en vervolgens weer terugkeert naar de aarde. Volgens de 42-jarige miljardair is het altijd al een droom is geweest om de ruimte in te gaan.

Yusaku heeft de mogelijkheid om nog eens zes tot acht medepassagiers uit te nodigen. Of de zakenman dit ook gaat doen is echter nog niet bekend. De vlucht zal gemaakt worden met de Big Falcon Rocket, ofwel de Falcon 9.

Interessant detail van deze raket is dat dit pareltje nog altijd in ontwikkeling is. Desondanks lijkt Musk de garantie te hebben gegeven aan Yusaku dat de reis in 2023 zal plaatsvinden. Hoeveel de miljardair voor dit retourtje heeft betaald, laat geen van beide vooralsnog los.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *