Dit is de Huawei Matebook 13 laptop

Mooi hoor, die zonnebril... Eeh, die laptop
Sexy design en solide hardware.

Het Chinese Huawei is van alle markten thuis, zo blijkt uit de onthulling van de Matebook 13. Het smartphonebedrijf presteert ontzettend goed maar werkt ook al langer aan laptops. Wellicht dat dit model de laptopwereld gaat veroveren. Dan moet hij wel wereldwijd uitkomen…

De Matebook 13 krijgt een 13,3-inch scherm (2160×1440 pixels) met een 3:2 beeldverhouding. Er zullen in elk geval twee uitvoeringen uitkomen, te weten een editie met een Core i5-8265U en Intel UHD 620-gpu en een variant met een Core i7-8565U gecombineerd met een Nvidia MX150-gpu. Ze krijgen allebei 8GB ram, een 256GB-ssd en een 42Wh-accu. Kortom, twee solide apparaten, maar als je wilt gaan gamen op je laptop, dan is de i7-uitvoering wel een aanrader. Of je gaat voor deze AlienWare laptop, dan weet je zeker dat je goed zit.

Verder krijgt de Matebook aan beide kanten een USB-C-aansluiting en heeft de computer een 3,5mm-jack. Verder propageren de Chinezen de NFC-technologie; een chip naast de touchpad verwerkt, kan draadloos verbinding maken met je smartphone om zo gemakkelijk bestanden over te dragen. Mogelijk komt het bedrijf met eigen software voor de techniek (NFC bestaat al best wel lang voor smartphones, je OV-chipkaart en contactloos betalen).

Verder is het design van de Matebook 13 een groot pluspunt. Huawei heeft duidelijk gekeken naar de smartphonemarkt en de moderne filosofieën op de laptop toegepast. Zo heeft het scherm slechts randen van 4,4 millimeter dun terwijl de gehele laptop op het dikste punt nog geen 1,5 centimeter dik is! In totaal weegt de laptop 1,28 kilo.

Huawei heeft de prijzen van de Matebook 13 nog niet bekend gemaakt, maar op basis van de releaseprijs van de MateBook X Pro van zo’n $1.100 dollar kunnen we stellen dat hij in elk geval minder gaat kosten dan dat. Tevens is éen ding zeker: hij gaat nooit zoveel kosten als de nieuwe MacBook Air.

Het is nog niet bekend of het apparaat buiten China uit gaat komen, maar de X Pro (ik vind smartphone-namen voor een laptop niet echt tof) kwam uiteindelijk ook overal uit. De Matebook 13 komt in december uit.

Via: GizmoChina

Eén reactie

  1. “Huawei heeft duidelijk gekeken naar de smartphonemarkt en de moderne filosofieën op de laptop toegepast.”. Moet wel lachen toen ik dat las. Huawei kijkt maar naar 1 ding en dat is hoe ze Apple kunnen kopieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *