Dit is de nieuwste camera van Olympus

Auteur: , 4 Reacties
Olympus E-M5 Mark II

Heugelijk nieuws: legendarische camerafabrikant Olympus heeft vandaag officieel een nieuw model aangekondigd, dat luistert naar de naam OM-D E-M10 Mark II.

Het toestel valt te karakteriseren als een instapmodel in de OM-D-serie.

De opvolger van de E-M10 heeft een verbeterde evf en vijfassige beeldstabilisatie van de sensor, waar zijn voorganger het met een drieassige beeldstabilisatie moest doen. Dat zou volgens de fabrikant 4 stops winst moeten bieden, tegenover 3,5 stops bij de E-M10. Stabiele video-opnamen zouden nu gegarandeerd moeten zijn, net als bij de E-M5 II overigens. De evf is nu voorzien van een oledscherm dat 2,36 miljoen beeldpunten telt, in plaats van een lcd met 1,44 miljoen pixels. Dit scherm is kantelbaar en ook nog eens aanraakgevoelig. Het kan worden gebruikt om op een bepaald punt scherp te stellen.

Natuurlijk valt ook meteen de retro-look van dit toestel op, dat verpakt zit in een metalen body met een groot aantal instelbare knoppen. Bovenop de behuizing zit een schakelaar waarmee je de camera aan en uit zet en de ingebouwde flitser op kunt klappen. Een aantal knoppen hebben aanpassingen ondergaan of zijn van plek veranderd ten opzichte van het vorige model.

OM-D E-M10 Mark II Olympus

Nieuw is de functionaliteit om timelapsevideo’s in 4k-resolutie te maken.

Halverwege volgende maand zal de E-M10 Mark II verkrijgbaar zijn in zowel een zwarte als een zilveren uitvoering en in diverse kits. Hij zal 600 euro gaan kosten – 800 euro inclusief 14-42mm EZ-pancake-kitlens.4 reacties

Leuk speeltje :)
Wat voor sensor zit hier in? APS-C of Micro Four Third? Lijkt mij het laatste maar ik vind het even niet…
@zaphodbeeblebrox: Ik kom er helaas ook niet achter!
@zaphodbeeblebrox: Er zit een Live MOS sensor in van Panasonic, dit is een soort van kruising tussen CCD en CMOS, het energieverbruik van een CMOS maar de beeldkwaliteit van een CCD. Dit lagere energieverbruik is nodig omdat de camera geen spiegel heeft en altijd live view aan heeft staatn, met een CCD sensor zou je dan nogal hard door je accu heen gaan. Het formaat is een fractie kleiner dan een APS-C sensor.
@zaphodbeeblebrox: @vanderlinindustries: Micro Four Thirds indeed, dus een cropfactor van ongeveer 2x ten opzichte van een fullframe-camera (de meeste consumentencamera’s hebben een cropfactor van 1.6x).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).