‘Dit is de vanafprijs van de nieuwe iPhones’

iPhone X
De knip mag getrokken worden.

De verwachting is dat Apple over een maandje drie nieuwe smartphones gaat presenteren. Verwacht nu niet dat je bijster goedkoop uit bent met het voordeligste model, want als we de verwachtingen mogen geloven betaal je straks gewoon een high-end vanafprijs. De modellen boven de instapper zullen vanzelfsprekend nog een categorie duurder worden.

Volgens analisten bij TrendForce zal de goedkoopste 6.1-inch iPhone met een LCD scherm vanaf 699 of 749 dollar verkrijgbaar worden. De 5.8-inch OLED iPhone gaat volens TrendForce 899 of 949 dollar kosten. De opvolger van de iPhone X wordt daarmee 50 of 100 dollar goedkoper in vergelijking met het huidige model. Het nieuwe 6.5-inch vlaggenschip gaat 999 dollar kosten. In geen van de gevallen is dus sprake van een prijsverhoging, maar een prijsverschuiving.

Verder denkt TrendForce dat de OLED-modellen een 512 GB opslag optie krijgen en wordt er gesproken over een mogelijke ondersteuning van de Apple Pencil. Het nieuwe iPhone trio wordt in september onthuld. (via Macrumors)

6 reacties

  1. Iedereen had dit wel in zijn glazen bol kunnen zien. Apple heeft altijd prijzen in de 49 of 99 en het word duurder dus dat het of 50 of 100 duurder is, is redelijk voorspelbaar.

  2. Ik kan mij eigenlijk net voorstellen dat de iPhone X 2.0 goedkoper wordt dan de huidige. De huidige was een half jaar lang de best verkopende smartphone ter wereld, waarom zouden ze die in Gods naam goedkoper maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *