De 3 Ashley Madison-nieuwtjes van vanochtend

Ashley Madison
Momenteel volgen de ontwikkelingen rondom de Ashley Madison-hack elkaar in zo’n tempo op dat het ondoenlijk is om aan ieder nieuw feit een artikel te wijden. Daarom zetten we de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij.

Hacken concurrent

Uit onderzoek door de website Krebs on security blijkt dat een voormalig technisch directeur van de site zelf een concurrent heeft gehackt. Dat blijkt uit een e-mailcorrespondentie tussen deze Raja Bhatia en Noel Biderman, de CEO van Ashley Madison. De e-mails werden gelekt samen met de 37 miljoen klantgegevens.

Het betreft de site Nerve.com, een ‘online tijdschrift over seksualiteit, relaties en cultuur’ dat experimenteerde met een eigen datingsite. AM overwoog een overnaam en Bhatia kreeg de opdracht de site nader te onderzoeken. Die mailde vervolgens naar Biderman: “Ze hebben hun platform heel slecht gebouwd. Ik heb hun complete database met gebruikersgegevens. Ik kan ook niet-betalende leden omzetten in betalende leden en berichten tussen gebruikers opstellen.” Biderman schreef terug: “Holy moly. Ik zou de e-mailadressen pakken”.

Wie is de dader?

John McAfee, van de McAfee beveiligingssoftware, is er 100% zeker van dat het gaat om een interne diefstal. Dat zegt hij in de International Business Times. Hij zegt dat de data gestolen is door ‘een eenzame vrouwelijke medewerker’ van het bedrijf. Dat leidt hij af uit de data die is gestolen, zoals een indeling van de werkvloer. Van buitenaf zou daar moeilijk aan te komen zijn. Dat het een vrouw is komt door het gebruik van termen als ‘scumbags’ en ‘cheating dirtbags’ in de hackersmanifesten.

Beloning

De site heeft inmiddels een beloning uitgeloofd voor degene(n) die erin slagen de daders van de hack aan te wijzen. Deze persoon kan een bedrag van maar liefst een half miljoen Canadese dollar, oftewel $380.000, ontvangen.

Gisteren liet de politie van Toronto weten dat er twee zelfmoorden worden toegeschreven aan de hack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *