Dit is waarom het helemaal mis ging met de Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold
Haastige spoed is zelden goed.

Samsung stond zeker in de beginjaren van de Galaxy-reeks als een kopieermachine, die alles namaakte waar Apple mee kwam. De Zuid-Koreaanse fabrikant werkte de afgelopen jaren hard om van dat imago af te komen en de release van de Galaxy Fold zou het absolute hoogtepunt moeten worden. De eerste vouwbare smartphone moest en zou een Samsung worden.

Volgens berichten van Bloomberg is dat precies waar het mis ging, want met de hete adem van Huawei in de nek kon Samsung zich geen vertraging veroorloven. Het is niet duidelijk of de smartphonemaker op de hoogte was van de gebreken die de afgelopen dagen aan het licht kwamen, maar duidelijk is wel dat de Galaxy Fold nog niet klaar was om gebruikt te worden in de echte wereld.

Samsung heeft wel geleerd van het Galaxy Note 7-drama, want dat toestel kwam wel gewoon op de markt en vloog ontzettend vaak in de fik. De release van de Galaxy Fold is voorlopig uitgesteld, dus de fabrikant neemt duidelijk de tijd om te onderzoeken hoe het de problemen zo goed mogelijk kan oplossen.

Eén reactie

  1. Vreemd, je zou zeggen dat Samsung genoeg bèta testers in huis heeft.

    Ik weet niet hoeveel reviewers er in totaal een toestel in hun handen hebben gehad.. maar stel het zijn er 100 dan heeft 2% binnen een aantal dagen dus al een defect.

    Samsung was van plan 10 miljoen te gaan produceren? Je zit idd niet te wachten op 200.000 defecte devices.

    Daarnaast verwacht ik niet dat de foldable van nu even lang meegaat als de laatste generatie smartphones (jaar of 5). Genoeg werk aan de winkel dus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *