Dit kosten de duurste iPad Pro, Mac Mini en Macbook Air (2018)

Dat is behoorlijk prijzig
Behoorlijke prijzen voor veelal buitensporige toestellen.

De eindeloze discussie over de relevantie van Apple in een tijdperk waarin je high-end gadgets voor een prikkie kunt krijgen, is uiteindelijk nutteloos. Het bedrijf boekt gigantische winsten (hoewel de koers een klap kreeg) en het blijft het meest invloedrijke bedrijf op aarde. Niet gek dus, dat ze weg kunnen komen met de onderstaande absurde prijzen voor de nieuwste hardware.

iPad Pro
In deze vergelijking leggen we de nieuwe iPad Pro’s (2018) naar de edities van vorig jaar. voor de onderstaande prijs krijg je een 12,9-inch iPad Pro met een Apple A12X Bionic processor, 1TB opslagruimte en kun je verbinding maken met zowel Wi-Fi als een cellulaire verbinding.

Toegegeven, het randloze design en de USB-C-port zijn hele goede toevoegingen, maar is dat de onderstaande prijs waar?

Totaalprijs: €2.119,-
Wil je daar een geheel vernieuwde Apple Pencil bij? Boem, €135 euro. USB-SD-kaartlezer? Boem, €45 euro. Toetsenbord? Boem, €219 erbij. Case? Dongle om je iPhone op te laden, Bluetooth koptelefoon? Ik kan nog wel even door gaan, maar het idee is duidelijk… BOEM, heel veel geld erbij!

Mac Mini
De mysterieuze blokken van Apple zijn elegant, smooth en kwa specs best wel in orde. De sky (of Air, in termen van Apple) is daarentegen de limit en pimp je de computer tot in de vergetelheid, dan houd je dit stuk overdaad over: een 3,2 GHz 6‑core Intel Core i7 (op te voeren tot 4,6 GHz), 64GB RAM (DDR4), 2TB SSD opslagruimte en een 10 Gigabit ethernetaansluiting. Oh, en een lachwekkende Intel UHD Graphics 630.

Opvallend is dus dat je compleet overboord kan gaan met de opslagruimte en SSD, maar de grafische kaart blijft behoorlijk achter. Ook krijg je een behoorlijk stevige i7 processor, maar er zijn betere voor een lagere prijs…

Totaalprijs: €4.969,-
Wil je daar nog lekker op monteren met Final Cut Pro X en Logic Pro X? Dan ben je in totaal €5.528,98 kwijt.

MacBook Air
Tot slot krijg je – als je de hoofdprijs betaalt – de volgende laptop van Apple. De MacBook Air is dan uitgerust met een 1,6 GHz dual‑core Intel Core i5-processor van de 8e generatie (te overclocken tot 3,6 GHz), 16 GB RAM en een harde schijf van 1,5 TB SSD. Check voor de benchmark van de laptop dit artikel.

Totaalprijs: € 3.089,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *