Dit polsbandje is het beste antwoord op contactloos betalen

Cash by Optus
De Cash by Optus armband biedt het meest comfort én is een stuk praktischer.

De wearable werd gisteren gelanceerd in Australië en is daar overal te gebruiken als officieel betaalmiddel. Binnenin de rubberen band zit een Visa chip dat draadloos afrekenen ondersteunt. De Cash by Optus is zo gemaakt dat ‘ie wel tegen een stootje kan. Ook hoef je de accessoire niet af te doen wanneer je een duik in het water gaat nemen.

De band is in vier kleur te verkrijgen. Met deze technologie hoef je geen portemonnee of telefoon bij je te hebben om betalingen te verrichten. Een nadeel is dat een dief de Cash by Optus gemakkelijk kan herkennen. Het feit dat er geen code nodig is om betalingen te verrichten maakt de techniek diefstal gevoelig. De wearable koppel je aan een bankrekening door middel van een speciale app welke te downloaden is op een Android of iOS toestel.

Omgerekend kan er maximaal 335 euro gestort worden op de Cash by Optus. Het polsbandje zelf kost zo’n 67 euro.

3 reacties

  1. “Een nadeel is dat een dief de Cash by Optus gemakkelijk kan herkennen. Het feit dat er geen code nodig is om betalingen te verrichten maakt de techniek diefstal gevoelig.”

    Dus, waarom is dit het beste antwoord op contactloos betalen? De diefstalgevoeligheid is nu alleen nog maar toegenomen.

  2. Vind het nogal aan de prijs voor iets wat feitelijk een pinpas is in armband vorm. Ik denk overigens dat je de veiligheid kan versterken door de armband te autoriseren voor bepaalde winkels of leveranciers. Dat je b.v. op een festival al je bier met een armbandje kan betalen en je dus verder niet de hele avond met een zak muntjes hoeft rond te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *