Dit weten we over Apple en de komende TV-series

Apple
Hoe zit het nu precies?

Het is bekend dat Apple eigen tv-series gaat produceren, maar over het hoe en wat bestonden nog de nodige vragen. Via de New York Times krijgen we nu eindelijk opheldering, want de krant komt met de nodige info naar buiten. Dit, naar aanleiding van gesprekken met uitvoerenden die Apple spraken over het maken van tv-series.

Zo is onder meer bekend geworden dat Apple tussen maart 2019 en de zomer van 2019 tv-series gaat uitrollen. Het Amerikaanse techbedrijf heeft een team van 40 man dat werkt aan Apple Worldwide Video. Uiteindelijk moeten uit deze koker tv-shows, kindershows en andere programma’s voor over de hele wereld geproduceerd worden.

Eerder werd al bekend dat Apple een miljard dollar gaat pompen in het produceren van series. Daarmee heeft Netflix er een serieuze concurrent bij. In plaats van het opkopen van bedrijven, wil Apple zelf iets van de grond af opbouwen en alle producties vanuit eigen huis regelen. Ondanks het hoge bedrag is Apple nog een lachertje in vergelijking met Netflix. Alleen al voor dit jaar trekt Netflix 8 miljard dollar uit voor de productie van eigen content.

Nog geen reacties

  1. Apple mist gewoon visie met hun 1 miljard… Leuk bedrag maar niet leuk genoeg om daadwerkelijk verschil te maken. Beter opkopen en zelf content maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *