Dit zijn de 10 interessantste games op E3 2016

E3 2016
De E3-gamebeurs is nu een paar dagen bezig en er zijn aardig wat mooie games voorbij gekomen.

Het is vooral het visuele aspect dat de aandacht trekt in de games op E3. Hier en daar zien we iets echt origineels, zoals Sea of Thieves, of… vooruit, Zelda. Sony zet in op VR en een nieuwe console, Microsoft introduceert het Play Anywhere-concept en twee nieuwe consoles en shooters zijn weer goed vertegenwoordigd. Dit is het beste dat we tot nu toe gezien hebben.

Sea of Thieves

Een originele multiplayergame waarbij je werelden verkent als piraat (uiteraard op zoek naar schatten) en ondertussen op je hoede moet zijn voor andere spelers die je naar het leven staan. Teamwork is belangrijk: elke speler heeft steeds een specifieke functie, zoals het kanon bedienen of navigeren vanuit het kraaiennest.

[gv data=”K7ueT7WiH1U”][/gv]

Skylanders Imaginators

De eerste Skylanders-game was origineel doordat je verschillende figuren kon kopen die in de game konden worden geïmporteerd. In dit nieuwe deel in de reeks kun je de Skylanders gewoon zelf tekenen om ze daarna in de game tot leven te wekken.

[gv data=”l0UA8ql11_M”][/gv]

Halo Wars 2

Een strategy-game met multiplayer-optie die op 2 februari volgend jaar zal verschijnen voor Xbox One en Windows 10. Dankzij Play Anywhere is de game na aanschaf op beide systemen te spelen. Je commandeert legers die bestaan uit de verschillende Halo-units, zoals Scorpions en Warthogs.

[gv data=”r_v6kfJCz2o”][/gv]

Death Stranding

Dit is er eentje van Hideo Kojima, bekend van de Metal Gear-games. Veel is er niet bekend van deze game. In het hoofdpersonage van de trailer herkennen we The Walking Dead-hoofdrolspeler Norman Reedus.

[gv data=”k0ladBsb7rg”][/gv]

Dishonered 2

Deze is er al op 11 november en is beschikbaar voor PS 4, Xbox One en PC. Het vervolg op Dishonered speelt zich 15 jaar na de eerste game af. Hij is gemaakt door Bethesda, de studio die onder meer bekend is van de Fallout-reeks.

[gv data=”lNFtACeifcU”][/gv]

Battlefield 1

We plaatsten deze trailer al eerder – hij ziet er dan ook uitzonderlijk goed uit. Deze shooter moet een van de meest realistische WO I-games ooit zijn.

[gv data=”4pY3hlQEOc0″][/gv]

Forza Horizon 3

Lekker scheuren over de Outback in deze oogverblindend mooie game.

[gv data=”_vy8CizjotQ”][/gv]

Resident Evil 7

Een demo is nu al te downloaden voor PlayStation Plus-leden (Resident Evil 7 Teaser: Beginning Hour), maar op 24 januari kan iedereen met een console of PC genieten van deze game. Extra interessant is de komst naar Playstation VR.

[gv data=”V_Hbr9ITvc0″][/gv]

Days Gone

Nog meer zombie-schieten voor PS 4-eigenaren komt in de vorm van Days Gone. De zombies heten hier freakers. Verder is originaliteit in de setting ver te zoeken: dodelijk virus, iedereen verandert in zombies, overgebleven mensen schuilen in kampen, maar jij natuurlijk niet hè, anders was het maar een saai spelletje. Toch een interessante game, want het ziet er wel uit als een echt goeie shooter.

[gv data=”n95IaELdWDU”][/gv]

Legend of Zelda: Breath of the wild

Vooruit, ook eentje van Nintendo. Die noemen het de grootste ervaring die Nintendo ooit gemaakt heeft. Dat zal toch altijd SMB 1 zijn en blijven. We kunnen een gigantische open wereld verwachten, waarin overleefd moet worden. Als in: eten verzamelen en koken, bedreigingen killen, en zelfs je eigen paarden temmen. Daarnaast zijn er wat kleinere leuke toevoegingen, zoals characters met gesproken tekst en de komst van verschillende amibos. We kunnen niet wachten.

[gv data=”1rPxiXXxftE”][/gv]

Foto via Twitter

5 reacties

  1. Lekkere fouten weer in dit artikel.. Zelda video van het Italiaanse nintendo channel? En de header is van de Nintendo boot van 2015.. Als het niet Apple gerelateerd is gaat het hier regelmatig fout.

  2. ehm, 1 foutje bij horizon 3. games worden er niet mooier op met de xbox one S, die is enkel en alleen gericht op bluerays mooier afspelen (4k.) games blijven er precies hetzelfde uitzien. de console waar ook 4k op kan worden gegamed, is de xbox Project Scorpio. die pas in 2017 of 2018 uitkomt.

  3. @vanderlinindustries: Wel, een helder bij een artikel moet iets illustreren over het onderwerp van het artikel… Op Autoblog nemen ze toch ook geen headers van een Audi als ze over een BMW schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *