Dit zijn de 3 populairste streaming-apparaten voor je TV

Dit zijn de 3 populairste streaming-apparaten voor je TV
Met kleine, goedkope mediaspelers willen techbedrijven het middelpunt van je huiskamer worden. Maar wat zijn eigenlijk de populairste apparaten?

Over Nederland hebben we (nog) geen cijfers, maar over de verdeling in Amerika is de laatste week meer bekend geworden. De Chromecast van Google is in de VS inmiddels populairder dan de Apple TV, zo blijkt uit onderzoek van Parks Associates. De in Nederland niet verkrijgbare Roku mediaspeler gaat nog steeds aan de leiding, met 29 procent. Google’s Chromecast volgt met 20 procent op een tweede plaats. Apple TV eindigde als derde met 17 procent

Hier de verdeling van mediaspelers in de VS. De Apple TV is inmiddels ingehaald door de Chromecast

3. Roku TV
Roku TV
De Roku TV wordt op dit moment gezien als de belangrijkste concurrent van Apple, Google en alle andere spelers, mede door zijn grote aanbod. De standalone media streamer is onder meer verkrijgbaar via de Britse en Amerikaanse website van Amazon.

2. Apple TV
Apple TV
Apple noemde het jarenlang een hobby, maar inmiddels is het kleine mediadoosje goed voor een omzet van 1 miljard dollar per jaar. En daarmee onmisbaar. Met de stijlvolle zwarte Apple TV kun je het beeld van je iPhone, iPad of Mac naar het televisiescherm streamen, bijvoorbeeld om foto’s, video, YouTube-video’s en presentaties te laten zien. Via apps als Netflix en iTunes kun je ook al je muziek, films en series streamen.

1. Chromecast

Dit is geen kastje, maar een doodeenvoudige HDMI-dongle waarmee je van iedere TV in een handomdraai een smart-TV maakt. Je bedient hem met je smartphone, tablet of computer. Eigenlijk is het een verlengstuk van je apparaten, want als je op je telefoon een YT-filmpje bekijkt, zie je onderin een Chromecast-logo verschijnen en ‘cast’ je hem via wifi naar je TV. Talloze populaire apps zoals YouTube, Netflix, Plex en AllCast bieden al Chromecast ondersteuning.

De concurrentie voor deze mediaspelers wordt overigens groter en groter. Veel mensen hebben al ‘smart-tv’ met apps en internetfuncties en het aanbod daarin groeit gestaag. Daarnaast bieden apparaten als de Xbox One, PlayStation 4 en blu-rayspelers ook al toegang tot diensten als Netflix en Spotify.

Nog geen reacties

    • @robert110: Haha, ik ook nog steeds na al die jaren. Echt alles kun je gewoon op je TV scherm toveren; heerlijk

      Helaas is binnenkort m’n woonkamer hiernaast af en en dan moet helaas ik wel.. WD Live’je ofzo.

  1. In het iOS van de Apple TV zit al 30 versies een bug waar ik helemaal GESTOORD van wordt. En die bug zit precies in de airplay waar ik dat kolereding juist (en alleen maar) voor heb. Daardoor moet ik steeds de Apple TV herstarten als ik begonnen ben met audio airplay (via TuneIn radio app) en daarna video wil airplayen via YouTube app of zo. Dan airplayt enkel de audio en niet de video hoe hard ik ook vloek. Totdat de Apple TV herstart is. Om gek van te worden, want je zou toch denken dat er meer mensen last van hebben. Maar kennelijk ben ik de enige, want dit speelt al jaren zonder dat er een oplossing voor komt.

    /rant off

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *