Doe het anders: deze Nintendo Switch draait op Linux

Doe het anders: deze Nintendo Switch draait op Linux
Dat maakt de Switch in één klap veel meer dan een mini console.

Dit zijn de verhalen die je doen smullen. Hackers die het voor elkaar krijgen om een ander besturingssysteem te installeren op een (mobiel) apparaat. In het geval van bijvoorbeeld custom firmware niet altijd even kosjher, maar hier hebben we te maken met een andere toepassing.

Hackgroep fail0verflow is er namelijk in geslaagd om een versie van Linux op een Nintendo Switch werkend te krijgen. De exploit is niet op afstand te verhelpen door Nintendo en dus kan in theorie elke Switch worden uitgerust met Linux. Dit zal echter niet gebeuren. Fail0verflow heeft de hack namelijk niet publiekelijk gesteld.

Toch zal dit nieuws zorgen baren bij Nintendo. Nu bekend is dat de Switch gekraakt kan worden, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de eerste hackers met custom firmware voor de Switch komen. Met aangepaste software kunnen bijvoorbeeld games via torrents illegaal worden gedownload en gespeeld worden op het apparaat.

https://twitter.com/fail0verflow/status/960894909304786945

5 reacties

 1. Dit valt wel mee, de mensen die de switch “Gehacked” Hebben maken dit niet bekend omdat dit juist anti hacker groep gedaan is. De anti hacker groep wil laten zien dat het mogelijk is zodat ze eventuele beveiligings lekken kunnen dichten.

  Overigens is een besturings systeem VERRE van eventuele getorrente games kunnen draaien.
  Games draaien op een bepaalde besturings systeem en zijn daar vaak van afhankelijk. Netzo als windows games niet op mac of linux draaien.
  Draaien Nintendo games ook niet op Linux. Het switch os moet omgebouwd worden om piracy toe te laten.
  Daar boven op moeten de games uitgelezen worden en gekraakt en in een iso kind of format geplaats worden. Dus ze zullen ook voor bij de cardridge beveiliging moeten.

  Je kan niet zo maar van de store downloaden want ook deze heeft beveiligingen er op zitten buiten OS om.
  Dus ze zijn VERRE van het hacken van het systeem.
  All they did is een nieuw OS er op installeren.
  En dit valt bijna niet te beveiligen omdat Linux overal op te installeren is.

  • @max_vandenelsen: Het gaat er om dat er blijkbaar een lek in de software aanwezig is waardoor er custom code (bijv. Linux) tijdens het booten geladen kan worden en niet als hoofddoel Linux als vervangend besturingssysteem te gebruiken.

   • @ffw88: Dat snap ik maar wat ik probeer te vertellen is dat het tot dus ver niet mogelijk is om een systeem via software dicht te zetten dat er geen nieuw OS op te installeren is practisch onmogelijk. Als mensen er echt op willen via een eigen os of Linux. Dan lukt hun dit. Linux draait op alles van kleine chips tot computers.
    Zodra het een OS based system is dan kun jij daar Linux op installen. Dat komt vanwege de fouten in hardware en niet in software. Dit is geen Lek, Zelfde als zeggen dat windows pc’s lek is omdat je er Linux op kan installeren. Of omdat mac lek is omdat ik daar (ook zonder bootcamp) windows op kan installeren.
    Dit is geen lek. Dit had kon ik hun ook vertellen dat dit mogelijk was. De vraag is hoe, wat gebruiken ze op welke manier doen ze het. Het is altijd mogelijk. In the end kan het opslag station waar alle data opstaat er af solderen en er een nieuwe met vooraf geinstalleerde Linux versie er terug opzetten.

    Dit is iets wat je niet software matig kan beveiligen omdat het ook hardwarematig te verhelpen is. Het installeren van het OS is de basis die zorgt er voor dat alle hardware functioneerd en doet wat het hoort te doen vandaar dat je drivers enzo nodig hebt. Een OS is een hardware matige installatie. Dit is geen Software Lek. Dit is niet eens een Lek. Dit is iets wat je niet kan verhelpen. Kan je geen OS installeren dan kan je ook geen Switch OS er opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *