Doellijntechnologie blijkt succes

Doellijntechnologie succes
De doellijntechnologie, een systeem dat onduidelijkheden bij doelpunten moet voorkomen, heeft bij de Confederations Cup bewezen feilloos te werken.

GoalControl, zoals systeem wordt genoemd, werkt met 14 camera’s die allen op het doel zijn gericht. Op het moment dat de bal de doellijn passeert krijgt de scheidsrechter een seintje. Dankzij de camera’s kan men terugkijken hoe het doelpunt is gevallen. Men hoefde het systeem echter maar bij één van de 68 doelpunten te raadplegen. Dat was tijdens de ‘kleine’ finale tussen Italië en Uruguay. Hierin werd Davide Astori door GoalControl aangewezen als de scoorder van het eerste doelpunt in de partij.

Directeur Dirk Broichhausen van de Duitse firma GoalControl, die de techniek ontwierp en tevens de elektronische bewaking van de doellijn verzorgde bij de Confederations Cup, heeft aangegeven dat het systeem zonder fouten werkt. Ook FIFA is tevreden: ‘De doellijntechnologie heeft goed gewerkt. De scheidsrechters waren er blij mee, alles functioneerde’.

Nu nog een buitenspeltechnologie en er zullen geen twijfelgevallen meer plaatsvinden op het voetbalveld.

[gv data=”BWpPGYn36Sw”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *