Domme fout resulteert in 8.000+ euro aan MacBook reparaties

Domme fout resulteert in 8.000+ euro aan MacBook reparaties
Een bizar verhaal met een bizarre wending.

Een professionele fotograaf had problemen met zijn MacBook Pro. Het scherm was pikzwart en ook de Touch Bar toonde geen teken van leven bij het aanzetten van zijn laptop. De MacBook kwam meerdere keren bij de Apple Store terecht en die concludeerden dat de nodige reparaties nodig waren.

Onder de garantie werden voor in totaal bijna 10.000 dollar (meer dan 8.000 dollar) aan reparaties uitgevoerd. Onder meer werd de moederbord hier twee keer vervangen. Zonder resultaat. Het scherm bleef zwart, terwijl de laptop wel geluid maakte bij het opstarten. Dit kon afgeleid worden van de ventilator die zachtjes draaide.

De fotograaf stond voor een raadsel. Hoe kon het toch dat zijn MacBook onbruikbaar was geworden, zelfs na meerdere reparaties? De uiteindelijke oplossing is te dom voor woorden. Wat bleek nu, de fotograaf had de helderheid van de laptop op 0 staan. Wanneer een MacBook (via een extern scherm) met 0 helderheid op het laptop-display afgesloten wordt, dan start de MacBook ook op zonder helderheid, aldus de fotograaf. Hierdoor lijkt het net of de laptop kapot is.

In een motivatie op zijn website legt de fotograaf in zeven punten uit hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zo hebben de oude MacBooks zonder Touch Bar twee fysieke knoppen om de helderheid aan te passen. De helderheid aanpassen op een MacBook met Touch Bar kan pas nadat er is ingelogd.

Lees ook: dit kost de duurste nieuwe MacBook Pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *