Dr!ft: een slimme op afstand bestuurbare auto [video]

Auteur: , 23 Reacties
Dr!ft: een slimme op afstand bestuurbare auto [video]

Volgens de makers is dit een revolutie op het gebied van bestuurbare auto's.

Niet zozeer vanwege het feit dat je de autootjes kan besturen vanaf je smartphone, maar omdat de auto’s je een écht gevoel moeten geven. In tegenstelling tot de meeste bestuurbare auto’s kun je met Dr!ft, zoals het product heet, gecontroleerd rijden. Via een app is je smartphone verbonden met de auto. Zowel de app als de auto kunnen van updates worden voorzien.

Daarnaast hebben de auto’s geen specifieke ondergrond nodig, waardoor ze op veel plekken inzetbaar zijn. Hoe realistisch de miniatuurauto’s echt sturen is lastig te zeggen. Het project begeeft zich op dit moment op Kickstarter en het Duitse team achter Dr!ft probeert zo geld op te halen. Via 822 backers is er al meer dan 140.000 euro opgehaald. Het streefbedrag bedroeg 80.000 euro, daar zijn ze dus ruim overheen.

Voor 129 euro krijgen early birds een pakket. Dit pakket bestaat uit een rode of zilveren auto, een laadkabel, een handleiding en een schoonmaakproduct voor de banden. Dr!ft is een geinig tussendoortje voor in de pauze op kantoor, of je hier meer dan 100 euro aan wil besteden is natuurlijk aan jezelf. In augustus 2017 kunnen de eerste geïnteresseerden aan de slag met hun miniatuurauto.

Met dank aan Methaniël voor de tip!23 reacties

Lachen, maar ik ben toch liever aan het ouwehoeren met mn collegas dan met mn telefoon, ook al blijkt dat tegenwoordig al niet meer normaal te zijn…
Besturing lijkt nog een beetje te wensen over te laten..
Hebben!
Moest het nu een schaalmodel van -ik zeg maar iets- een Ferrari of een iconisch Mercedes zijn waarvan je de carrosserie zelf in elkaar kon steken en daarna kon knallen via je smartphone, had ik het wel iets gevonden.. maar nu, meh.
Beste app ooit!!
Ideaal voor de kerst
Leuk voor thuis maar dit gebeurd al langer met gewone RC auto’s.
Besteld
Doe maar een voor mij kerstman
Dit is wel een beetje aan de prijzige kant, vinden jullie ook niet? En alleen omdat ze andere rubber samenstelling hebben gemaakt…. heb laatst twee bestuurbare auto’s gekocht ik de us voor 25 dollar, op te laden via USB echt top dingen.
@inbedrijf: welke en waar?
@roppp: wat jij zegt
@inbedrijf: andere rubbersamenstelling? Nee hoor, deze wagentjes hebben een verborgen sturend wielenpaar achteraan die volledig grip hebben die toelaten de auto in slo-mo te laten driften net zoals in het echt. De zichtbare wielen zijn roteren dummies zonder belasting op en zonder grip. Beetje lame, maar als simulatie wel slim.
Hebben! Altijd leuk voor als je een dag ziek thuis bent
Jongetje van Home Alone zou dit geweldig vinden.
@e550: haha 120 nieuwe mogelijkheden voor grappen. Snel weer aanzetten die kerstfilm!
It’s a german!
Ziet er vet uit!
Leuk voor 10 min.
Meh…
Voor pak ‘m beet 100 euro, heb je ook een volledig instelbare, zelf te bouwen driftauto van Tamiya in schaal 1:10. Als je goed genoeg bent kun je er zelfs wereldkampioenschap drift mee rijden in Nederland: D1-10.nl 😎
Als je goed kijkt rijden de auto’s niet op de 4 wielen die je aan de buitenkant ziet. Maar zitten er wieltjes recht onder de auto. Beetje jammer.
Ja leuk zo’n super realistisch reagerende RC-wagen, die meteen dat gevoel weer wegneemt als je dat met je smartphone moet besturen.. Doe er dan een afstandsbediening bij. Also, de afwerking van de bodykit ziet er nou ook niet geweldig uit. Maar wat kan je verwachten voor 129 euro.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).