Droompartner wordt steeds vaker op internet gevonden

Droompartner wordt steeds vaker op internet gevonden
“Van de stellen die in de afgelopen vijf jaar zijn gaan samenwonen, heeft ruim 13 procent elkaar gevonden via internet.” aldus het CBS.

Het CBS komt vandaag met cijfers over het toenemende aantal internetdates en -relaties. Volgens het onderzoeksbureau zit daar een scherpe stijging in, want van de partners die tussen 1998 en 2003 gingen samenwonen had nog minder dan 2 procent elkaar via internet ontmoet, terwijl dat vijf jaar later al bijna 10 procent is. Tussen 2008 en 2013 steeg het verder naar ruim 13 procent.

Van deze stellen leerde ongeveer de helft elkaar kennen via een datingsite. De andere helft kwam wel via internet in contact, maar niet via een datingsite.

Steeds vaker relatie via internet

Ouderen massaal aan de sexting?

Internet penetreert vooral de relatiemarkt van veertigers en ouderen. Twintigers gaan weliswaar aanzienlijk vaker samenwonen of trouwen dan vijftigers, maar als vijftigers gaan samenwonen of trouwen dan hebben zij hun partner wel vaker via internet ontmoet. Van de 50- tot 65-jarige mensen die tussen 2008 en 2013 met hun partner zijn gaan samenwonen heeft meer dan 37 procent deze via internet leren kennen. Bij veertigers ligt dit aandeel nog boven de 20 procent en bij de mensen jonger dan 30 jaar is dit slechts 6 procent.

Ook mensen die al een scheiding achter de rug hebben zeggen hun nieuwe partner vaker via internet te hebben ontmoet. Mensen die ooit een samenwoonrelatie of een huwelijk zagen stranden, vonden hun huidige partner in 21 procent van de gevallen via internet. Van degenen die nog niet eerder waren gescheiden was dit 9 procent.

Ook een keer digitaal scoren? Check dan onze top 5 gratis dating-apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *