Duitsland vindt een stoplicht voor zombies uit

Auteur: , 1 Reactie

Nooit geweten dat het nodig was, maar in Duitsland hebben ze geen humor, dus het zal wel ergens goed voor zijn.

Loop door een gemiddelde stad en je loopt een stuk of tien keer per minuut tegen iemand aan die niet voor zich uit kijkt maar die op zijn smartphone zit te loeren. Dat kan zijn omdat hij een toerist is en altijd het laatste nieuws over die achttiende-eeuwse stadspoort moet lezen op zijn telefoon, of hij is een local die alles al lang heeft gezien en die nu met zijn moeder zit te appen.

Deze smartphone zombies heten in goed Duits Smombies (misschien hebben ze toch wel humor) en ze zijn een gevaar op de weg. Zoals je in Duitsland vast al eens hebt gemerkt stoppen Duitsers wél voor rode voetgangerslichten. En omdat de smombies dat niet doen, moest daarvoor een oplossing bedacht worden.

In Augsburg hebben ze ook last van niet stoppende voetgangers. Overigens is dat dan ook wel op plaatsen die daadwerkelijk bloedlink zijn, namelijk op plekken waar trams rijden. En tja een auto met 16 zwaarden eronder, daar wil je natuurlijk niet onder komen te liggen.

Wat hebben de slimme bouwers van Augsburg gedaan? Ze hebben stoplichten in de grond ingebouwd. Zo kun je naar je telefoon kijken en toch nog weten dat je moet stoppen. Briljant.

Hoe dat eruitziet? Zo:1 reactie

Altijd handig in die apocalypse

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).