‘Duizenden cryptomunten dit jaar al gesneuveld’

Deadcoins
In de zee van cryptocurrency zijn er al tal van munten die niet meer onder ons zijn.

Iedereen kent de bekende cryptomunten als Bitcoin, Ethereum en Ripple. Dit is pas het topje van de ijsberg want er bestaan ontelbaar veel munten in allerlei vormen en daar komen elke dag nieuwe projecten bij.

Niet zo vreemd dus dat niet elke munt blijft overleven in een zee van aanbod. Twee websites houden actief bij welke crypto’s sneuvelen. Coinopsy en DeadCoins zijn tot de conclusie gekomen dat alleen al in 2018 duizenden cryptoprojecten niet meer bestaan. De gefaalde munten variëren van een daadwerkelijk project tot een scam. Alles komt voorbij.

Een groot nadeel van de blockchain en cryptocurrency is het gebrek aan regulatie. Omdat er geen regelgeving is kan letterlijk iedereen een muntje beginnen en het kost nog weinig tijd ook. Regulatie is waar vele crypto experts voor pleiten, want alleen zo kan het kaf van het koren gescheiden worden.

Een lijst met overleden munten kun je checken op de site van DeadCoins. Het is tevens mogelijk om een gefaalde munt door te geven aan de site beheerders. Ze gaan dan op onderzoek uit en als de informatie klopt kan de munt worden toegevoegd aan de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *