Dump al je Bitcoins!

Bitcoin-correctie zorgt voor korte paniek
De koers is hard aan het dalen.

Vanochtend was 1 Bitcon ‘nog maar’ 12.800 dollar waard (10.000 Euro). De koers daalde de afgelopen 24 uur van 17.000 naar 13.000 dollar. Een week geleden stond de waarde zelfs op 19.000 dollar. Is het een correctie, waarna de munt weer gaat stijgen? Hetgeen een mooi moment zou zijn om in te stappen. Of is dit een blijvende daling? De technologie van de Bitcoin lijkt namelijk steeds minder passend voor het hoge aantal transacties die nu plaatsvinden, alternatieven zoals Litecoin of Bitcoin Cash zouden veel efficiënter zijn. Al zijn die crypto’s de laatste dagen ook flink gedaald (respectievelijk 30 en 40 procent). Coinbase, een veelgebruikt koop- en verkoopplatform voor digitale munten, besloot deze week om Bitcoin Cash toe te voegen aan het aanbod.

Een andere reden voor de daling kan zijn dat iedereen nu casht voordat de bubbel barst. Op dit soort momenten zien we ook nog (te) vaak dat grote aanbieders op zwart gaan. Partijen als Coinbase, BTCDirect, Litebit en anderen hebben moeite met het grote aantal transacties en claien bezig te zijn met onderhoud aan het netwerk. Op zo’n moment is het onmogelijk om Bitcoins te kopen of te verkopen. Iets wat overigens in de ‘echte wereld’ ook een probleem is, tijdens de bankencrisis konden sommige mensen nergens meer pinnen.

UPDATE 15u: de prijs is inmiddels gezakt naar 11.500 dollar (9.500 Euro).

8 reacties

 1. En daar komt het gevaar …

  Ik start coinbase op ( een van de grootste )

  Bitcoin cash : van 3600 naar 1700 in 2 dagen … de koers blijft geupdate worden MAAR handel is gestopt tot volgend jaar. Zakt de koers naar 100 dan krijg je niet eens de kans om uit te stappen.

  Opnames ONDER €1000 duren momenteel 10 dagen of langer .

  Bij paniek is het dus helemaal niet gezegd dat je ff je geld kan cashen. En er is nog niet eens echte paniek.

  Geen regulering … geen regels … iedere broker kan doen en laten wat ie wil in zo’n situatie. En coinbase is een grote … vele kleintjes trekken er gewoon de stekker uit of gaan failliet bij zulke schommelingen.

  • @dgh74: Met dat soort paniek’aanvallen’ ligt alles plat idd.. Het enige wat je kan doen is cash klaar hebben staan op betreffende site en hopen dat je wat bij kan kopen :’)

   • @lekkaah: eeeeh … stel ik wil nu BT cash kopen … kan niet … dat zeg ik : de handel is stopgezet maar de koers loopt door ( wat raar is trouwens ).

    95 % van de bitcoins zijn in bezit bij onervaren beleggers. Die DENKEN dat ze kunnen beleggen omdat ze een winst hebben. Winst halen is niet moeilijk … verlies voorkomen of zelfs verlies pakken …. dat is moeilijk.

    Particulieren raken in paniek. Wanneer bij FOREX de particulier in paniek raakt dan zakt de koers plots 1 % … maar banken en overheden houden meestal de schade beperkt.

    Wanneer nu de paniek doorzet bij crypto zijn de gevolgen niet te overzien.

  • @dgh74: Het is dan ook best om wat onderzoek te doen voor je ‘begint’ met cryptos. Een beetje googlen en je ziet tal van waarschuwingen om ivm coinbase (te duur, te traag, te onveilig, …) en er worden tevens betere en betrouwbare alternatieven gegeven. Mensen stappen te gemakkelijk mee in het bitcoin verhaal zonder zich verder te informeren.

   • @fejjie: jup eens … probleem is dat het allemaal doorwerkt … brokers hebben elkaar nodig. Voorbeeld … handel met XRP bij litbit.nl ligt er uit omdat andere brokers er uit liggen 🙂

    Dus omdat iets betrouwbaar lijkt … wil het niet zeggen dat je geen probleem hebt aangezien je handeld in een soort spinneweb van brokers die allemaal gedoemd zijn samen te werken.

 2. Laten we niet doen alsof we verrast zijn. Het eerste wat ik zou verwachten bij een dalende markt is dat de exchanges allemaal overbelast raken, waarvan akte. Dat is iets waarop je moet anticiperen bij het handelen in crypto-valuta, je kunt niet ‘even’ snel uitstappen. Met aandelen kun je vele malen sneller handelen en er ook relatief snel uit stappen als het gaat dalen, daartoe is het crypto-systeem nog niet in staat.

  Anyway… crypto’s, in welke vorm/coin dan ook, zijn hier om te blijven, dat is imho een beweging die is ingezet en niet meer te stuiten is. Een correctie zoals nu was te verwachten, tenzij je in sprookjes geloofde. Nu is het hodlen en deze bear-market uitzitten. Het kan best nog wat verder inzakken en het duurt misschien een paar weken, maar trekt allemaal wel weer bij.

 3. Bitcoin heeft al eens grotere dalingen gehad en denk eerlijk gezegd dat het wel goed is want anders krijg je een veel grotere bubbel. Ik blijf er bij dat je nu beter kunt instappen en je niet te veel focussen op de korte termijn. Ik vind het een kwalijke zaak dat je op dit moment slecht kan laten uitbetalen maar van de andere kant voorkomt dat wel dat er bij paniek alles leegloopt. Het is toch de toekomst, in 2018 gaat et veel van de grond komen en de coins kun je nu nog voor een habbekrats kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *