EA: cosmetische lootboxes in Battlefront 2 ‘belachelijk’

Auteur: , Geen reacties
EA ontwikkelaars bedreigd

Ordinair geld kloppen uit de zakken van minderjarigen uiteraard niet.

Twee weken geleden was de kritiek niet mals op het nieuwe Star Wars Battlefront 2 van EA. Dat de campagne nogal kort was, konden fans nog mee leven. Het overmatig stimuleren van microtransacties waardoor het een pay to win-game leek, ging echter veel te ver. Niet snel na de lading aan negatieve kritiek besloot EA om microtransacties tijdelijk te verwijderen.

De lootboxes die je met echt geld kunt betalen, geven je upgrades voor je spelprogressie in de game. Aangezien je echter niet weet wat je precies krijgt, kan dit gezien worden als een vorm van gokken. EA topman Blake Jorgensen werd dan ook het vuur aan de schenen gelegd tijdens een grote conferentie.

Op het evenement vroeg onder andere Gameindustry.biz waarom deze boxes niet puur cosmetisch gehouden konden worden. Daarop zei Jorgensen dat dit erg moeilijk is bij een rigide IP als Star Wars. Het veranderen van de looks zou simpelweg niet passen bij de verschillende personages.

Daaraan voegde de topman het volgende toe: “Je kunt simpelweg niet een witte of roze Darth Vader toevoegen, omdat dit echter nergens op slaat binnen het Star Wars-universum.” Bovenop dit vrij vergezochte voorbeeld werd ook gemeld dat de microtransacties inderdaad op termijn weer terugkeren in Battlefront 2. Hopelijk voor EA weten ze dat de community met argusogen dit nieuws zal volgen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).