EA ontwikkelaars met dood bedreigd na Battlefront 2 fiasco

EA ontwikkelaars bedreigd
De verdediging van EA’s beleid heeft tevens de meest gehate reactie op Reddit ooit opgeleverd.

Star Wars Battlefront 2 komt officieel pas later deze week uit, maar ben je zo gek om nog meer geld over de toonbank te smijten, dan kun je al enkele dagen aan de slag met het spel. Zo ook Reddit-gebruiker TheHotterPotato, die er na het betalen van de Early Access-variant (80 dollar) erachter kwam dat Star Wars-helden zoals Luke Skywalker en Darth Vader achter slot en grendel zitten.

Niet zomaar een slot en grendel, maar eentje waarvoor je maar liefst 40 uur voor moet ploeteren online. Deze berekening is gebaseerd op de potjes die de Redditor heeft gespeeld en het aantal credits dat hij hieraan verdiend heeft. Nog irritanter is dat deze personages ook te verkrijgen zijn via microtransacties.

https://twitter.com/BiggSean66/status/930058496216670211

Zeker wanneer je al veel geld hebt neergeteld voor de game, voelt dit natuurlijk als een klap in je gezicht. Electronic Arts probeerde op het Reddit-draadje nog het vege lijf te redden en haar beleid te verantwoorden. Helaas voor hen is het tegenovergestelde gebeurd: de reactie is zo schrijnend dat het bericht maar liefst 390.000 keer gedownvote is.

Reddit EA fittie

Daar houdt het echter niet op, want ontwikkelaars van EA melden dat ze ook persoonlijke doodsbedreigingen krijgen opgestuurd door dit fiasco. Gamers lijken kortom helemaal klaar te zijn met het beleid van EA. Helaas gaan enkelen zelfs volledig over de schreef door dit een persoonlijke kwestie te maken.

4 reacties

 1. Waar gaat het heen met de wereld…

  Deze nerds weten niet hoe goed ze het hebben op hun zolder. Als je het spel en de functies niet leuk vindt, koop het dan niet. Alleen met slechte verkoopcijfers stuur je EA een bericht.

  • @ninja: Als nerd zou je wel beter weten dan een dergelijke comment posten. Het gaat tenslotte niet om een boodschap naar EA sturen. ‘Nerds’ willen een toffe Star Wars-game en in beginsel is dit de beste Star Wars-shooter die ooit gemaakt is. Het probleem is dat EA al sinds de open beta (https://www.apparata.nl/nieuws/star-wars-battlefront-2-is-ie-goed-24598) probeert om hun free-to-play-mechanieken op orde te krijgen. Het is niet dat gamers een gigantische uitgever als EA haten, ze haten de praktijken die een spel verpesten. Daarbij komt ook nog dat EA de rechten van Star Wars-games heeft, dus het is op hun aangewezen. Tja, als nerdje op een zolderkamer kan je dan niets anders dan smeken, klagen en hopen dat de uitgever het licht ziet. En dat blijkt, want ze hebben al een hoop aangepast na klachten van de consument.

   • @yannickspinner: En wie zegt dat ik een dergelijke nerd ben die hierom geeft? Zou mij een worst wezen wat EA en al die developers doen, ik speel al jaren geen games meer.

    Dat jij het blijkbaar oké vindt dat een maker met de dood wordt bedreigd zegt dat er met jou ook iets mis is.

 2. “So I’m up to 7 death threats, and over 1600 individual personal attacks now”

  Huh … is ie aan het grinden voor een unlock ??

  Geintje … belachelijk natuurlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *