Eindbaas Elon Musk stelt nieuw Robin Hood-project voor

Elon Musk is een PR-genie en een ware weldoener
Hij wil de slachtoffers van orkaangeweld in Puerto Rico eventjes uit de brand helpen.
Foto @Flickr/Dan Taylor

Okay, wij van Apparata zijn een beetje fan van Elon Musk. Niet alleen omdat het een absolute eindbaas is (check hier 4 redenen waarom) maar ook vanwege zijn ongeremde motivatie om de wereld een beetje beter te maken. Zijn nieuwste project? Puerto Rico’s stroomnetwerk even heropbouwen.

Nadat orkaan Irma en Maria over het eiland in de Caribische Zee raasde was de materiële schade gigantisch. Dat niet alleen, meer dan een miljoen mensen zaten zonder stroom. In tegenstelling tot Trump’s achterlijke verzoeningen wil Elon Musk het anders aanpakken. In het onderstaande Twitter-bericht doet hij een bijzonder voorstel.

In de Tweet stelt de CEO en oprichter van Tesla dat het groene miljardenbedrijf al veel andere eilanden heeft geholpen bij het (her)bouwen van stroomnetwerken die gebruik maken van groene energie. Als hij zijn radicale voorstel – iets dat hij wel vaker op Twitter doet – honoreert, dan zou hij daarmee letterlijk miljoenen mensen helpen.

Als we de Tweet mogen geloven ligt het balletje nu niet bij hem, maar bij de Puerto Ricaanse overheid, die het plan zou moeten goedkeuren. Een antwoord van de Puerto Ricaanse gouverneur heeft hij in elk geval al.

Laten we met zijn allen hopen dat Tesla wederom een passieproject als deze mag uitvoeren. Niet alleen zorgt het voor goede publiciteit voor het milieubewuste bedrijf, maar het helpt allerbelangrijkst ook nog eens tienduizenden gezinnen bij het heropbouwen van hun leven.

Benieuwd naar andere ambitieuze plannen van Musk? Lees dan hier hoe hij woon-werkverkeer wil revolutioneren met raketten. Ook verzamelde we in dit artikel een aantal aparte, opvallende en soms breinbrekende uitspraken van de supergenie.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *