Eindelijk! Amazon begint levering Chromecasts in Nederland

Google Chromecast nu ook in NL Leverbaar
Het heeft eventjes geduurd, maar voor zo ongeveer 40 euro inclusief verzending is het mogelijk om Google’s tv-upgrade zelf thuis te krijgen.

Tot aan gisteren was het niet mogelijk om de HDMI-stick voor een redelijke prijs te krijgen. Importeren via de grijze kanalen kwam vaak rond de 75 euro uit, maar nu is het dus mogelijk om voor bijna de helft daarvan netjes eentje op je deurmat te krijgen. Het eerder verschijnen van Nederland-specifieke apps was al een hint dat op korte termijn het dingetje beter leverbaar zou worden.

Een oplettende lezer op een forum kwam hier achter toen hij er eentje wilde bestellen. De kosten van de douane zijn inbegrepen bij de prijs bij Amazon.com, dus het is geen gok meer of jouw pakketje eruit gepikt wordt.

Hoewel de Chromecast nu leverbaar is, staat de bijbehorende app voor Android tablets en smartphones nog niet in Google Play. Deze moet dus los ergens vandaan gehaald worden voordat het mogelijk wordt om de stick te bedienen en media af te spelen op de televisie. Daarna werkt de stick probleemloos en is het zelfs mogelijk om de Nederlandse content op Netflix te benaderen.

UPDATE: Oeps. Amazon schijnt hem heel even foutief te hebben aangeboden. Hij is opeens niet meer te bestellen vanuit Nederland

[gv data=”cKG5HDyTW8o”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *