‘Eindelijk: iOS 11 maakt groepsvideobellen mogelijk’

Videobellen in groepen met iOS 11
Eindelijk bewegend beeld tijdens het chatten met de familie.

Als je nu meerdere mensen wil bereiken met FaceTime op je iOS-apparaat heb je pech, aangezien de app geen groepsgesprekken ondersteunt. En dat is vreemd, zeker wanneer je kijkt naar concurrenten als Google Hangouts en Skype die deze veelgevraagde feature al een tijdje hebben geïntegreerd.

Gelukkig lijkt er met iOS 11 eindelijk geluisterd te worden. Een rapport van het Israëlische The Verifier meldt namelijk dat het uit betrouwbare bronnen heeft vernomen dat de groepsvideochat aanwezig zal zijn in iOS 11, de te komen software-update van Apple.

De nieuwe functie is naar verluidt ook beschikbaar via de Berichten-app. In de nieuwe versie van FaceTime moet het mogelijk zijn om videogesprekken te voeren met maximaal vijf personen. Handig wanneer je een afspraak wil plannen of iets dergelijks.

Er is op dit moment nog geen bevestiging van Apple of het gerucht waar is, maar het nieuwtje lijkt aannemelijk. Steeds meer concurrenten gaan namelijk overstag met een soortgelijke groepsfunctie voor hun videobel-app. De vraag die rest is of Apple niet veel te laat is met het implementeren van deze feature.

Mocht de feature er daadwerkelijk komen, dan zal Apple deze hoogstwaarschijnlijk aankondigen op het WWDC, dat later dit jaar plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *