Eindelijk: ook iOS-gebruikers krijgen belfunctie WhatsApp

WhatsApp laat ook iOS-gebruikers eindelijk bellen
Het heeft even geduurd, maar ook iOS-gebruikers kunnen voortaan bellen via WhatsApp.

Daarmee is de functie in een klap een stuk nuttiger, want voorheen konden alleen Android-users bellen via WhatsApp. Kleine kanttekening: WhatsApp krijgt vandaag weliswaar de bel-update, maar nog niet iedereen kan er meteen gebruik van maken. WhatsApp heeft er namelijk voor gekozen om de nieuwe functie stapsgewijs te introduceren, zodat steeds een nieuwe groep gebruikers ermee aan de slag kan. Nog even geduld dus.

De belfunctie van WhatsApp maakt gebruik van (mobiel) internet, dus ben je buiten de deur, dan is het een goed idee om daar rekening mee te houden. Uit eerdere tests is gebleken dat je net geen 500 KB per minuut verbruikt, dus dat is nog te behappen. Een telefoontje van tien minuten kost je dan namelijk zo’n 5 MB.

Het is met de nieuwe update ook eindelijk mogelijk om de blauwe vinkjes uit te schakelen. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kun je de benodigde schakelaar vinden door in de app je instellingen te openen en vervolgens via Account en Privacy de leesbewijzen uitschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *