Elektronicatak Philips wordt NIET verkocht

Hier waren Philips en Funai nog gelukkig
Slecht nieuws voor de Eindhovense lampenboer. Philips ziet namelijk af van de verkoop van zijn onderdeel Lifestyle Entertainment aan het Japanse Funai Electric. Laatstgenoemde zou er een potje van hebben gemaakt.

Contractbreuk

In januari werd een deal met Funai gesloten over de verkoop van bedrijfsonderdelen (multimediagadgets zoals home cinema-audio, koptelefoons en speakerdocks). De Japanners mocht de Philips-hardware onder licentie gaan vervaardigen, en Philips heeft naar eigen zeggen alles in het werk gesteld om de activiteiten in de tweede helft van 2013 over te kunnen hevelen. Maar nu beschuldigen ze Funai dat ze in gebreke zijn gebleven. Er zou sprake zijn van contractbreuk (lees: de Japanners komen niet over de brug met geld). Zuur, zeker omdat de deal bijna volledig was afgerond.

150 miljoen

Wat Philips nu met de Lifestyle Entertainment-tak, waar ze zo graag vanaf willen, gaat doen? Voorlopig wordt het ondergebracht bij een dochteronderneming genaamd WOOX Innovations. Ondertussen wil Philips de schade die hierdoor is ontstaan verhalen. Een woordvoerder wilde overigens geen inschatting geven van de omvang van die schade, maar om een indicatie van de deal te geven: Funai zou voor de onderdelen 150 miljoen euro betalen, exclusief een onbekend bedrag voor merklicentierechten.

2 reacties

  1. Jammer, maar wellicht zijn er kansen om het toch weer zelf in de markt te zetten? Of aan een ander te verkopen?

    Dat verhaal met WOOX is wel apart. Volgens mij is dat opgericht door Funai.Bericht van 31 mei:

    Philips Electronics India Ltd is selling its lifestyle entertainment division that makes audio and video appliances to Hong Kong-based Woox Innovations Ltd for Rs 30 crore.
    Woox, a subsidiary of Japan’s Funai Electric Co. Ltd, will use the Philips brand in India for five years on a selected range of products for a one-time payment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *