Er is nu een Google Glass voor soldaten: Q-Warrior

Q-Warrior
Een doelgroep die wel wat relevante info op een scherm voor de ogen kan gebruiken, ja.

De markt van wearable tech is keihard aan het groeien. Dat bewijst het aantal polsgadgets op het Mobile World Congress in Barcelona wel. Qua slimme brillen is het echter behoorlijk stil, op de Google Glass na. Het Amerikaanse BAE Systems denk dat ze de uitrusting van soldaten kunnen verstreken met een slimme ‘bril’ en introduceert nu de nieuwste versie van de Q-Warrior, een enorme lens + module die aan de huidige soldatenhelmen kan worden bevestigd.

De Q-Warrior bevat een camera en heeft een doorzichtig kleurendisplay met hoge resolutie die voor het oog hangt. Volgens BAE Systems is het te vergelijken met een head-up display voor piloten. Er verschijnt helaas geen target die gelinkt is aan het punt waar je je wapen op richt, dat zou wel heel erg Battlefield zijn, maar de Q-Warrior heeft een aantal handige features. Zo kan er een thermodynamische opname worden getoond en is er een night vision-modus. Waypoints en navigatie zijn ook beschikbaar, evenals een functie om vijanden van non-vijanden te onderscheiden. Maar denk ook aan simpelere functies, zoals het doorkrijgen van berichten en video’s. Of je ook WhatsAppjes van het thuisfront doorkrijgt, liet BAE Systems niet weten

De Q-Warrior zou naadloos aan te sluiten zijn op het Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS), waar het Amerikaanse leger al een tijdje aan werkt.

[gv data=”bWsWOFcXHU4″][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/BAE_Systems_Q-Warrior/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Lol, een facebook-like-icoontje als viziertje. Thumbs-up Taliban. xD
    BTW, valt het jullie op dat een “high tech” bedrijf een 360p filmpje op YouTube plaatst… -_-‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *