Er komt bier uit dit koffiezetapparaat

Zet jij even een biertje schat?
BIER! Maar dan gemaakt op je eigen aanrecht. Hoe cool is dat?

Het is vrijdagmiddag en vlak voordat de vrijmibo begint een nieuwtje dat ernstig feestelijk is: Nederlanders hebben een bierbrouwmachientje gemaakt en jij kunt hem crowdfunden. Dat is ook meteen het probleem, want je hebt waarschijnlijk zelf ook een crowdfundactie nodig om er een te kunnen kopen. Je mag $1.850 $1.950 inleggen om een MiniBrew op je aanrecht te kunnen zetten als het zo ver is.

Wat het nieuws helemaal mooi maakt is dat de makers van de MiniBrew dus uit Nederland komen. Dat betekent dat ze waarschijnlijk wel weten hoe een biertje moet smaken. En als ze dat niet weten, dan kun je de app gebruiken om je recept een beetje aan te passen.

Inmiddels hebben ze al een aantal werkende prototypes gemaakt en dankzij de Indiegogo-campagne kunnen ze nu een serie gaan produceren. Wat de MiniBrew wel erg leuk maakt is dat het aantal stappen dat je moet maken bij het brouwen van bier wordt beperkt omdat het apparaatje dat voor je doet en monitort. Daardoor kun je ook bier maken dat vaker hetzlefde smaakt. Normaalgesproken moet je als bierbrouwamateur nog maar een beetje hopen dat het gelukt is.

De onderkant van het apparaat is waar het bier in terechtkomt. Het is een klein fustje, waardoor je ook geen gedoe hebt met lauwe flesjes en bieropeners, gewoon de pomp erop zetten en tappen maar.

Laten we hopen dat het gaat lukken met de MiniBrew, want wij willen wel eens zo’n ding op de redactie proberen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *