Facebook chatten straks uitsluitend nog in Messenger app

Auteur: , 6 Reacties
Facebook Messenger App

Om te kunnen chatten met je vrienden zijn er legio mogelijkheden. Maar als je dat via de Facebook app op je smartphone wilt doen, dan moet je straks verplicht uitwijken naar de Messenger app. Mark Zuckerberg is namelijk is voornemens om de chatfunctie uit de reguliere app te slopen.

Facebook heeft eerder al laten weten de chatfunctie te willen scheiden van het sociale netwerk. Na de overname van WhatsApp zijn we dus niet heel verbaasd dat Facebook wat meer expliciet inzet op twee aparte sporen.

Volgens Techcrunch zouden enkele Europese gebruikers al een melding hebben gekregen dat het binnenkort niet meer mogelijk is om met de reguliere Facebook app te chatten. Het lijkt er dus op dat het chatten in de iOS, Android en Windows Phone apps binnenkort tot het verleden behoort.6 reacties

Ben ik de enige die maar niet toegeeft aan die app?
@sebasjuhh: ik chat nooit via Facebook eigenlijk dus heb de app ook niet nodig, je bent dus niet de enige :)
@Donstil: Ik eigenlijk ook niet. Maar als ik t dan toch is doe.. word je gelijk kapot gespamd met die app, of anders wel van die gaystickers..
Ik weiger ze ook te downloaden. Wat een idee trouwens.
Waarom zou je de functies willen opdelen in verschillende apps terwijl het veel handiger is om alles in één toepassing te hebben? Facebook maakt zijn eigen product omslachtig.
Gaan we straks ook een andere app moeten downloaden als we vriendschapsverzoeken willen aanvaarden?
Belachelijk, omslachtig idee. Je zou verwachten dat ze het net functioneler maken. Ben facebook grondig beu.
Het voordeel van een aparte Messenger app is dat niet je hele Facebook tijdlijn wordt bijgewerkt wanneer je de app opent. Dat scheelt zeker wanneer je in het buitenland bent de nodige kostbare data. Maar het is mij ook niet helemaal duidelijk waarom de chatfunctie in de huidige app in de weg zit. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).