Facebook chatten straks uitsluitend nog in Messenger app

Facebook Messenger App
Om te kunnen chatten met je vrienden zijn er legio mogelijkheden. Maar als je dat via de Facebook app op je smartphone wilt doen, dan moet je straks verplicht uitwijken naar de Messenger app. Mark Zuckerberg is namelijk is voornemens om de chatfunctie uit de reguliere app te slopen.

Facebook heeft eerder al laten weten de chatfunctie te willen scheiden van het sociale netwerk. Na de overname van WhatsApp zijn we dus niet heel verbaasd dat Facebook wat meer expliciet inzet op twee aparte sporen.

Volgens Techcrunch zouden enkele Europese gebruikers al een melding hebben gekregen dat het binnenkort niet meer mogelijk is om met de reguliere Facebook app te chatten. Het lijkt er dus op dat het chatten in de iOS, Android en Windows Phone apps binnenkort tot het verleden behoort.

6 reacties

  1. Ik weiger ze ook te downloaden. Wat een idee trouwens.
    Waarom zou je de functies willen opdelen in verschillende apps terwijl het veel handiger is om alles in één toepassing te hebben? Facebook maakt zijn eigen product omslachtig.
    Gaan we straks ook een andere app moeten downloaden als we vriendschapsverzoeken willen aanvaarden?

  2. Het voordeel van een aparte Messenger app is dat niet je hele Facebook tijdlijn wordt bijgewerkt wanneer je de app opent. Dat scheelt zeker wanneer je in het buitenland bent de nodige kostbare data. Maar het is mij ook niet helemaal duidelijk waarom de chatfunctie in de huidige app in de weg zit. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *