Facebook dwingt gebruikers over te stappen op Messenger

Facebook dwingt gebruikers over te stappen op Messenger
Geen Facebookgebruiker ontkomt nog aan de opdringerigheid van Messenger. Wil je op je mobiel met je FB-contacten blijven chatten, dan wordt je vanaf deze week verplicht op de losse berichtenapp te downloaden.

Facebook is al geruime tijd bezig om de druk rondom het gebruik van Messenger op te voeren. Het begin met herhaaldelijke verzoeken in de iOS- en Android-app om Messenger te downloaden. Gevolgd door het daadwerkelijk uitschakelen van de berichtenfunctie voor een aantal gebruikers. Nu zet Zuckerberg keihard door en wordt de privéchatfunctie vanaf deze week alleen nog voortgezet in Messenger. Wie via Facebook wil blijven chatten, moet dus twee apps downloaden. Want Facebook haat haar gebruikers, blijkbaar. Chatmeldingen zullen nog wel zichtbaar blijven in de app, maar zullen je doorsturen naar Messenger. Of de app-winkel.

Facebook claimt dat Messenger-gebruikers gemiddeld 20 procent sneller reageren op berichten. De chatapp zou maandelijks 200 miljoen gebruikers hebben, die samen 12 miljard berichten genereren.

Hoe ontloop je Messenger?

Via de Windows Phone- en iPad-app kun je voorlopig nog blijven chatten via de reguliere app, al zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat het ook uit deze apps wordt gesloopt. Via de mobiele site van Facebook blijft het wel mogelijk om te chatten. Of de chatfunctie ook uit Facebook Paper verdwijnt is niet bekend, maar we gaan er wel vanuit.

Nog geen reacties

  1. Ik kan al een tijdje niet meer via de gewone app chatten maar weiger de messenger te installeren. Sterker nog het is dat ik in het buitenland woon en via facebook nog wat contact hou met mijn vrienden en familie in Nederland anders had ik heel facebook vaarwel gezegd.

    Nu ga ik al een tijdje net als jullie tip via de browser naar de messenger als ik een berichtje heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *