Facebook introduceert Snapchat concurrent

Facebook introduceert Snapchat concurrent
Met de app Slingshot gaat Facebook de strijd aan met het populaire Snapchat.

Snapchat lijkt nog steeds niet over zijn hoogtepunt heen. Daarom is het Facebook Creative Lab al een tijd bezig om een app te ontwikkelen die iets vergelijkbaar kan. Je kan natuurlijk niet zomaar een populaire app kopiëren. De 23-jarige eigenaar van Snapchat, Evan Spiegel, zou zelfs een overnamebod van 3 miljard door Facebook hebben geweigerd.

Daarom komt Facebook nu met Slingshot dat in principe hetzelfde werkt als Snapchat. Ze hebben er alleen wel iets unieks aan toegevoegd. Je moet dus nog steeds een foto maken, deze kan je dan voorzien van een tekst en daarna verstuur je hem naar je vrienden. Mocht één van je vrienden de foto willen bekijken zal hij eerst een foto naar jou terug moeten sturen.

Op dit moment is de app alleen nog maar te downloaden voor de iPhone via de Amerikaanse iTunes. Of de app ook beschikbaar komt voor andere landen is nog niet bekend. Facebook zal de populariteit waarschijnlijk eerst in eigen land willen testen. Hopelijk komt er daarna ook een versie voor Android beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *