Facebook komt met nieuwe mobiele functie, Nearby Friends

Facebook komt met nieuwe mobiele functie, Nearby Friends
Vandaag introduceert Facebook een nieuwe functie waarmee je op de hoogte wordt gesteld als er vrienden in de buurt zijn.

Het gaat hier alleen om vrienden die je op Facebook hebt. Zodra je Facebookvrienden in de buurt zijn zal je een melding op je telefoon krijgen. Hierin staat dan welke vrienden in de buurt zijn. Je hebt zelf de keuze om de functie aan of uit te zetten. Als je hem uit hebt staan kan je niet ‘gevonden’ worden ook al heeft een ander hem wel aan staan. Beide personen moeten Nearby Friends dus aan hebben staan.

Het is mogelijk om zelf te kiezen wie je wel of niet kunnen zien. Zo kan je groepen aanmaken voor familie of bepaalde mensen. Je kan er ook voor kiezen om een stapje verder te gaan en een specifieke locatie delen. Dan weten Facebookvrienden precies waar je bent en kunnen ze je komen opzoeken.

Er zit ook een reisfunctie in waarmee je kan laten zien waar je naar onderweg bent. Hiermee is ook je reis te volgen. Wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt is nog niet duidelijk. Ik heb hem zojuist in de Google Play store opgezocht maar daar kon ik hem nog niet vinden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *