Fail: iPhone X kan tweelingen niet uit elkaar houden

Face ID
De technologie is niet waterdicht.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen van de iPhone X is de komst van Face ID. Het vervangt Touch ID, de traditionele vingerafdrukscanner van Apple. Hoe waterdicht is Face ID eigenlijk? Bij Mashable ging men op onderzoek uit.

Bij het mediabedrijf werken twee tweelingen. De broers van beide tweelingen werden gevraagd te komen naar het kantoor van Mashable om een test uit te voeren. Wat bleek: Face ID kon de tweelingen niet uit elkaar houden.

Het lag er al dik bovenop dat Face ID niet zó slim kon zijn. De techniek is dan ook niet heel veilig te noemen in vergelijking met een vingerafdrukscanner. Over het algemeen kunnen tweelingbroers- en zussen het goed met elkaar vinden. Je zal echter maar net een evil twin hebben die via deze weg toegang kan krijgen tot persoonlijke informatie, zoals bijvoorbeeld bankgegevens. Apple heeft met de komst van Face ID duidelijk gemaakt dat Touch ID tot de verleden tijd behoort. Apple-gebruikers met een tweelingbroer of zus zullen het ermee moeten doen.

9 reacties

  • @dgh74: The Verge was ook niet bepaald te spreken over Face ID. Buiten wil de techniek nog wel eens haperen vanwege fel zonlicht. Persoonlijk kies ik Touch ID boven Face ID. Dat werkt meer dan prima imo. (niet alleen Apple, maar elke smartphone met gezichtsherkenning ipv vingerafdrukscanner zou niet mijn ding zijn)

   • @RubenPriest: the verge “The iPhone X is clearly the best iPhone ever made” . En ja … melden wat iconsistensie if fel daglicht.

    TechCrunch. “Het is een grote verandering van een fysieke thuisknop naar een interface die volledig op veegbewegingen is gebaseerd. Maar het is snel, vloeiend en plezierig, zodra je eraan gewend bent. Voordat je het weet vergeet je dat er ooit een thuisknop was

    IMORE : Het is duur, het is moeilijk te krijgen en het kost wat tijd om eraan te wennen”, aldus iMore. “Maar het is niet alleen de iPhone van de toekomst, het is het beste product dat Apple ooit heeft gemaakt” … fansite duh

    THE LOOP : Face ID is fantastisch en werkte in bijna alle gevallen en dankzij de nieuwe gebaren kun je alles doen wat je op de iPhone gewend was.

    CNET : De overstap naar Face ID en het verdwijnen van de thuisknop zijn veranderingen waar sommige mensen zich prima bij zullen voelen, terwijl anderen het onnodig vinden.

    ENDGADGET : Once my face was enrolled in Face ID — a process that took less than 20 seconds — unlocking the phone worked damn near perfectly every time.

    Meest kritisch was 9to5mac ( fansite )

    Bottomline … na een paar weken gebruik … een FACE ID die weken het gezicht van gebruiker heeft kunnen “leren” en de nodige tweaks van apple … gaat prima werken

    Kantekening … het gaat om de ervaring van de gebruiker. Reviewers en gadget freaks weren waar ze op moeten letten en hoe te wennen …. de gemiddelde huismoeder zal meer problemen hebben … en zoals altijd TOUCH ID is volledig de grond ingeboord … en zie nu ! Het frapante vind ik persoonlijk dat FACE ID tot nu toe niet de grond is ingeboord … sterker nog … meestal positief.

    Ik heb niet de illusie dat er vollop met gejuig op gereageerd gaat worden. Aparata zal vele negatieve posts plaatsen ( zie deze ACHTERHAALDE post over tweelingen ) … en bepaalde personen zullen dat aangrijpen om een flink te bashen.

    • @dgh74: Let op mijn woorden, als de users hem daadwerkelijk krijgen dan komen de FaceID issues naar boven. Dan praat je over mensen die niet altijd op een bureau zitten en hem wel 30x per uur unlocken en als het 10% van de tijd niet goed werkt dan is dat toch vervelend.

     Let maar op.

     Het verhaal met Twins is idd bullshit want ze zijn identiek en dat ziet hij niet, logisch en slaat nergens op.

 1. Dat Face ID is zo lek als een mandje. Apple geeft developers toegang tot de API waardoor een willekeurig app dus toegang krijgt tot jou facial scan. Apple heeft wel als voorwaarde gesteld dat de ontwikkelaar de info niet mag misbruiken.

  Hahahahha.. ja ja daar zullen de ‘ontwikkelaars’ van de NSA, CIA, KGB en de andere 500 geheime diensten zich ook wel aan houden.

  Tot zover de ‘veilige’ gezichtsscan.

  • @nomennescio: je bent lekker geinformeerd. Doe je huiswerk voordat je onzin post. De gedeelde info is maar een miniscuul deel van de data en volledig annoniem. Bij LANGE niet genoeg om een klein deel van een gezicht te reconstrueren.

   Je moet het zien als … annoniem persoon lacht na lezen bericht. Annoniem persoon schud hoeft na zien advertentie.

   Ome google geeft 1000 x maal meer gevens vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *