Fast & Furious krijgt animatieserie op Netflix!

Lekker scheuren in de aankomende animatieserie
Netflix ziet ongetwijfeld de financiële potentie van een Fast & Furious-serie.

Fast & Furious is een van de meest lucratieve franchises op aarde, wat voor Netflix reden genoeg is om het format nu een beetje om te gooien. De streaminggigant bestelde namelijk een animatieserie over snelle auto’s, mooie dames en een hele hoop chaos.

Dat meldt Variety naar aanleiding van een interview met DreamWorks Animation Television, dat de animatieserie gaat maken. De serie zal het verhaal vertellen van Tony Toretto, de neef van Vin Diesel’s Dom. Tony en zijn vrienden worden gerekruteerd door een overheidsorganisatie om te infiltreren in een racecompetitie. Die competitie is daarentegen een dekmantel voor een criminele organisatie die de wereld wil veroveren.

Overigens staat Vin Diesel afgezien van zijn personage redelijk dicht bij deze spin-off van de achtdelige filmreeks. Hij zal namelijk samen met zijn vaste collega’s Neal Moritz en Chris Morgan de serie produceren.

Het recept van Fast & Furious is sinds The Fast and the Furious uit 2001 bekend. Veel actie, gespierde mannen, mooie vrouwen en uiteraard een hele hoop auto’s van alle soorten en maten. Het is nog niet bekend in hoeverre de animatieserie deze formule gaat volgen, of dat het een iets kindvriendelijkere insteek gaat krijgen.

Ook is nog niet bekend om hoeveel afleveringen het zal gaan en of er grote namen aan het project verbonden zijn. Tot slot is ook een releasedatum nog nergens te bekennen. In elk geval kunnen fans van het over-de-top spektakel in april 2020 de volgende film verwachten, terwijl hoofdstuk 10 (de laatste) uitkomt in april 2021. 2 much, 2 melkerig? Oh en in de tussentijd check je hier de trailer van Hurricane Heist van de bedenker van Fast & Furious.

Foto @DreamWorksAnimation

21 reacties

   • @rhellema: nou, het mag ietsje eerbiediger als je het mij vraagt. Het was misschien niet de beste acteur, maar hij speelde (en was) een sympathiek persoon met een autocollectie waar je u tegen zegt. Om nou inderdaad te zeggen dat er een legende is overleden gaat idd ietwat ver, maar dat hij is omgekomen is hoe dan ook treurig. Een sympathiek persoon met een hart voor auto’s, die in een grote franchise speelt. Ik snap het wel. Ben het er niet volledig mee eens, maar ik snap het wel.

     • @rhellema: je duidt op het fenomeen in de “tuning-scene” waar mensen stickers of andere tuning-artikelen wijden aan Paul Walker en dat plaats je alsof je vindt dat dat onzin is. Je hoeft geen fan van hem te zijn, als je maar weet dat er mensen zijn die dat echt vinden. Dus ik vind het apart dat je doet alsof deze man op die manier geen fans verdient.

     • @720s: dat doe ik meer omdat ik zulke acties van het plaatsen van zulke stickers niet snap. Ik snap überhaupt het hele verafgoden niet.

     • @rhellema: @e28forever daar valt ook niet echt iets aan te snappen. Je moet je realiseren dat onder de streep het enige wat die mensen doen, is respect hebben voor iemand die iets voor hun of hun cultuurgroep betekende.

      Laat ik het zo plaatsen: Avicii was de persoon naar wie ik in mijn jonge jaren luisterde (ja echt, ben nog niet zo oud helaas), nu hij er niet meer is ben ik wel degelijk verdrietig. Ik ken hem niet, maar ik weet wat hij deed en wat hij betekende. Ik heb geen sticker van hem op mijn (niet bestaande) auto geplakt, maar ik heb wel een aantal social posts gedaan in de trend van R.I.P., en mijn Whatsapp status waar altijd een passende quote staat, veranderd in eentje van hem.

      Voor een buitenstaander, die of niet bekend is met zijn muziek(genre) of hem als persoon is dat misschien apart. Maar voor mij betekent het wat. En voor die mensen die een PW sticker op hun auto plakken betekent Paul iets. Zoals al gezegd: de enige reden is respect. En daar kun je nooit teveel van hebben.

      TL;DR een “derderangs acteur” kan voor iemand veel betekenen, dus gewoon niet oordelen daarover.

     • @720s:
      Ik vind het raar dat je “in memoriam”-stickers gaat plakken op je auto die verwijzen naar een persoon die je nog geeneens kent.

      Doe je dat ook als er iemand overlijdt die écht iets voor je betekende?

 1. Nóg meer kindvriendelijk? Overdreven actie, bijzonder fake en auto´s die kunnen vliegen en wheelies trekken dankzij 100 miljoen miljard pk, toch de natte droom van iedere 10 jarige? En als volwassene moet je de juiste bril op zetten, dan is het ineens best vermakelijk.

 2. Hoofdstuk 10 de laatste? Forget it. Zolang de Fast & Furious films geld blijven printen, zullen er nieuwe delen komen. Niet voor niets is onlangs regisseur David Leitch (John Wick, Deadpool 2) aangetrokken om een spin-off rondom Hobbs (Dwayne Johnson) en Shaw (Jason Statham) te maken, hebben ze attracties in pretparken en komt nu die animatieserie eraan.

  Verder is het natuurlijk wel logisch

 3. Het lijkt wel of de afgelopen jaren 80% van de nieuwe films en series bestaat uit spin-offs, sequels, prequels, reboots en remakes. De originaliteit is ver te zoeken iig.

  Ik heb het idee dat na de writers-strike in de 00’s de schrijvers allemaal ontslagen zijn en de scripts en ideeën bij de accountants en aandeelhouders vandaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *