Flappy Bird is dood, hier heb je 5 alternatieven

Flappy Bird is dood, hier heb je 5 alternatieven
Zo snel als het in de hitlijsten van de App Store en Google Play steeg, zo snel is het ook weer verdwenen. Flappy Bird is door zijn ontwikkelaar -voor nu- de nek omgedraaid. Maar vrees niet, er zijn alternatieven.

Het simpel lijkende spel Flappy bird, waarbij je een vogel in de lucht moet houden door op het scherm te tappen terwijl je groene buizen ontwijkt, bleek verdraaid lastig. De moeilijkheidsfactor en de enigszins debiele uitstraling maakten het spel binnen no-time een hit. Met de getoonde advertenties harkte ontwikkelaar Dong Nguyen naar eigen zeggen wel tienduizenden dollars per dag binnen. Echter, hij kon er om onduidelijke reden “niet meer tegen” en heeft woord gehouden: Flappy Bird is dood en niet meer te vinden in de App Store en Google Play. De aangekondigde versie voor Windows Phone zal er ook wel nooit komen, maar daar is nog een fraaie imitatieversie van in omloop.

Wil je toch een diersoort langs objecten blijven manoeuvreren? Hieronder vijf alternatieven.

Ironpants | Android & iOS
Iron Pants
Van hetzelfde laken en pak als Flappy Bird, maar dan met een 8-bit superheld die gemaskerd langs houten stellages moet vliegen.

Clumsy Bird | Android
Clumsy Bird
Een Angry Bird-achtige vogel die onder en boven boomstammen door moet vliegen. You know the drill.

Fly Birdie | iOS
Fly Birdie
Een Flappy Bird-kloon, maar dan visueel minder aantrekkelijk. Echter goed genoeg om je dagelijkse shot vogel-vliegt-langs-objecten binnen te krijgen.

Flappy Wings – not Flappy Bird | Android
Flappy Wings - not Flappy Bird
Lelijk vogeltje: check. Verschillende achtergronden: check. 8-bit stadslijn op de achtergrond: check. Rioolpijpen: check. Flappy Wings heeft alles in zich om de grootste

Koop een iPhone met Flappy bird
Voor Android zal het .apk-bestand van Flappy Bird nog wel te vinden zij, voor iPhone-gebruikers wordt dit een stuk lastiger. Maar geen nood, want de markt doet zoals altijd gewoon zijn werk. Op eBay zijn opportunisten te vinden die hun iDevices met Flappy Bird aanbieden voor prijzen die oplopen tot omgerekend 100.000 euro. Ook op dochtersite Marktplaats duiken de eerste iPhones met Flappy Bird inmiddels op, waarbij de vraagprijzen uiteenlopen van een bescheiden 800 euro tot een knettergekke 10.000 euro.

Wanneer houdt deze Flappy Bird-waanzin op en gaan we weer echte spellen spelen?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *