Fortnite-inkomsten daalden in januari met 48 (!) procent

Fortnite Seizoen 7
De inkomsten uit Fortnite daalden in januari met 48 procent. Is dit het Apex-effect?

Fortnite-ontwikkelaar Epic verdiende over heel 2018 liefst 3 miljard dollar, een ongekend hoog bedrag. Maar hoe zijn de vooruitzichten voor 2019? Als we naar de cijfers voor januari kijken, dan belooft het volgens SuperData niet veel goeds. De inkomsten lagen immers liefst 48 procent lager dan in december.

Moeten we ons al zorgen gaan maken? Mwa, dat valt wel mee, want de cijfers zijn niet zo zwart-wit als ze lijken. Zo ging Seizoen 7 van start in december en in combinatie met de feestdagen zorgde dat ervoor dat er in die maand simpelweg heel veeld geld uitgegeven werd. In januari was die gekte voorbij en wachten de meeste spelers op het nieuwe seizoen, voor ze weer geld uitgeven.

Volgens SuperData lagen de inkomsten in januari 2019 zo’n 6 procent lager dan in januari 2018. Dat is dus te overzien. De grote vraag is hoe Fortnite het nieuwe jaar door gaat komen, nu in Apex Legends een nieuwe, serieuze concurrent is opgestaan. Daarover ongetwijfeld meer als de cijfers van februari binnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *