Fortnite is zo verslavend dat men naar afkickkliniek moet

Heftig!
Vooral kinderen moeten erg oppassen!

Aah gameverslaving, het fenomeen waar menig gamer in zijn tienjaren (en wellicht nu nog) in verschillende maten mee worstelde. Niet vreemd, want games en (spel)computers zijn in principe gewoon beloning-machines die het leuk maken om dingen te doen die we in het echte leven nooit zouden doen. Fortnite is zo’n beloningsmachine die mensen massaal naar de afkickkliniek stuurt.

Een Britse gedragspsycholoog vergelijkt het gerenommeerde Fortnite tegenover Breibart met heroïne; het is zo verslavend en als je er eenmaal aan zit, kom je er nauwelijks meer vanaf. Nu, dat is voor de meesten een beetje een extreme vergelijking, maar psychologen zien deze tendens toch echt.

Randy Kulman is een kinderpsycholoog die in hetzelfde interview stelt dat meer dan de helft van de kinderen die bij hem komen met een videogameverslaving excessief Fortnite spelen. 60 procent van de 120 patiënten gaat veel te veel voor die Victory Royale. Eén van zijn patiënten schept op dat hij 300 wins op Fortnite had. Reken maar uit hoe veel tijd je daarin moet investeren.

Ook bericht Breibart over een 17-jarige jongen die gemiddeld 12 uur per dag speelt. Hij haalt slechte cijfers, valt in slaap in de les en zijn ouders weten geen raad met hem. Ja, dat laatste blijkt maar als ze hem 12 uur per dag laten gamen terwijl hij gewoon leerplicht heeft. Ik ben geen pedagoog, maar als je zelf kinderen hebt raad ik je aan om ze geen etmaal per dag te laten gamen. Hel, niemand zou 12 uur per dag moeten gamen!

Nu, hoeveel gerapporteerde gevallen van Fortnite-verslaving er precies zijn en om welke doelgroep het dan gaat, is niet bekend. Wel stellen meerdere psychologen dat het totaal niet verstandig is om jongere kinderen (van 10 jaar of jonger) deze game te laten spelen. Het feit dat de game gratis, cartoonesk en makkelijk te verteren is, maakt het daarentegen moeilijk voor zo’n beetje iedereen om er vanaf te blijven.

Mijn tip: speel gewoon geen Fortnite, want het is een absoluut flutspel. Ja, ik maak hier geen vrienden mee, maar geloof me, PUBG is veel beter! Okay, ik kan net zo goed proberen Android-fans een iPhone aan te smeren of andersom, maar hey, er zijn geen PUBG-verslavingen bekend?! Hoe dan ook, speel met maten want voor je het weet, ben je aan heroïne verslaafd. Dat is daarentegen altijd nog goedkoper dan verslaafd zijn aan een gratis game waar een man tienduizenden dollars aan uitgaf.

Ondertussen bereikt Epic Games’ absolute goudmijn een ongelofelijk spelersaantal en ook het gelijktijdige aantal spelers is absurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *