Fortnite koopt spelers om met geforceerde video’s

Tja, ze moeten het ergens vandaan halen
Het geld moet ergens vandaan komen.

Fortnite is sinds zijn release eigenlijk steevast de meest populaire game op Twitch, maar of het ook zo goed gesteld is met de kijkcijfers van competitieve toernooien van Epic Games zelf, dat is nog maar de vraag. Waarschijnlijk is het antwoord daarentegen ‘nee’, want spelers gaan nu omgekocht worden om speciale YouTube-video’s te kijken.

Spelers kunnen in-game items verdienen door speciale livevideo’s te kijken via YouTube, zo kondigt Epic Games aan. De zogenoemde ‘Drops’, zoals de functie zelf ook heet, betaalt spelers dus met in-game spullen om naar evenementen als de World Cup Finals te kijken.

Eerder deed Epic Games hetzelfde met speciale Twitch-streams. Ook mijn geliefde Overwatch geeft toernooitoeschouwers in-game tokens waar ze speciale skins mee kunnen kopen. Natuurlijk kan dit gezien worden als het ‘belonen’ van de trouwe kijker van evenementen, maar zeker met de specifieke doelgroep van Fortnite is dat een beetje een vreemde zet.

Hoewel er geen officiële cijfers bekend zijn, weten spelers die met geluid gamen dat een grote groep Fortnite-liefhebbers behoorlijk jong is en zeer hoog kan schreeuwen. Kortom, deze beïnvloedbare doelgroep wordt gestimuleerd om, naast een berucht verslavende game te spelen, ook nog YouTube- en Twitch-filmpjes te bekijken.

De keerzijde is dat spelers na 20 minuten (per evenement) een Drop krijgen, in tegenstelling tot Overwatch, waar je per gekeken uren tokens krijgt. Desalniettemin is het weer een vreemde tendens in de game-industrie, zoals ik er laats ook al een hoop beschreef. Als kers op de verrotte taart moet je uiteraard je YouTube-account koppelen aan je Fortnite-account, wat Epic Games weer meer informatie over hun spelersbasis verschaft. Ik weet niet hoe, maar ze zullen er vast iets uit halen.

Eén reactie

  1. Jesus christus er moet altijd weer wat achter zitten hoor. Zoals je zegt, Overwatch doet exact hetzelfde maar dan erger maar als “het berucht verslavende spel” het doet is het weer slecht. Ze willen gewoon de world cup wat meer aandacht geven dan die momenteel heeft omdat ze er al zo belachelijk veel geld in stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *