Fortnite update 7.30 heeft een gave Apple verrassing….

Fortnite-7.30-apple-iPhone-iPad
Je kunt je gamepad nu nog veel vaker gebruiken.

We hadden al aardig wat gehoord over veranderingen bij Fortnite, maar toch was er vanmiddag een verrassing toen de details van update 7.30 bekend werden gemaakt. Het blijkt namelijk dat Fortnite het toestaat dat je voor Apple gamepads van derden gebruikt. De enige voorwaarde die eraan verbonden is, is dat de gamepad MFi-gecertificeerd is door Apple. Wanneer dat het geval is kan de gamepad vanaf nu via bluetooth communiceren met de iPhone en de iPad. Jouw Fortnite-ervaring wordt dan ook daar nog beter. Hou er wel rekening mee dat er nog steeds een camera op de iPhone of iPad zit.

Epic Games, de ontwikkelaaar van onder meer Fortnite, heeft ervoor gezorgd dat ‘Apple vibrations’ wordt onderbroken zodra de gamepad verbinding maakt. Je krijgt dus echt de volledige beleving. Daarmee kan Epic wel eens een dienst bewezen hebben die groter is dan ze zelf denkt. Tot nu toe waren gamers namelijk huiverig voor gamepads omdat ze bang waren dat er niet genoeg spellen voor zouden komen. Ontwikkelaars waren juist bang om spellen voor een gamepad te ontwikkelen omdat ze bang waren dat de doelgroep te klein was. Nu meer dan 200 miljoen mensen, waarvan een groot deel ook Apple-apparatuur heeft, de gamepad kan gebruiken voor hun favoriete spel hebben zij over de potentiële doelgroep in ieder geval niet te klagen.

Als je alle veranderingen van de nieuwste update wilt zien kun je de update natuurlijk gewoon installeren en het spelenderwijze uitvinden. Je kunt natuurlijk ook hier de update-details lezen, dan weet je waar je moet zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *