Forza Horizon 4 krijgt hilarische nieuwe modus

Forza Horizon 4 krijgt The Eliminator battle royale modus
Forza Horizon 4 krijgt een unieke versie van een battle royale-modus.

Het is een beetje een meme in de gamewereld: nieuwe games worden allemaal ‘verrijkt’ met een geforceerde battle royale-modus, gepopulariseerd door smash hit Fortnite. Ook Forza Horizon 4 gaat mee met de trend maar waar een game als Tetris niets in dat subgenre te zoeken heeft, kan dat voor Forza nog best eens leuk uitpakken.

In de gratis gamemodus genaamd The Eliminator komen 72 spelers bij elkaar en zullen ze strijden om het gebruikelijk battle royale-doel: overleven. Hoe moet dat in godsnaam als je in een auto zit, vraag je je af? Nou, door te racen.

De spelers moeten in de cirkel zien te blijven terwijl de map steeds kleiner wordt. Iedereen moet met andere woorden vluchten voor de alsmaar dichterbij komende cirkel. En dat gaat moeilijk in de karige startwagen. Iedereen begint namelijk in een 1965 Mini Cooper! Door middel van Car Drops kunnen betere auto’s verkregen worden en bestaande auto’s geüpgraded worden. Welke van de honderden auto’s verkrijgbaar zijn in de modus is niet precies bekend.

Maar er is nog een manier om andere spelers uit te schakelen. Wanneer je iemand tegen komt kun je een duel met ze aangaan. Er start een willekeurige race binnen de cirkel en wie als eerste bij de finish eindigt, elimineert de andere speler. De winnaar mag vervolgens zijn auto upgraden of de auto van zijn verslagen tegenstander ‘stelen’.

Uiteindelijk zal er een klein groepje spelers overblijven na de voorgaande chaos en dat is wanneer de eindrace van start gaat. Spelers gaan nu in een laatste race tegen elkaar strijden om wie uiteindelijk de Eliminator heeft gewonnen.

[gv data=”6CeFSCa_m6I”][/gv]

Op papier klinkt het geweldig en in de bovenstaande trailer lijkt de gamemode ook een waardige toevoeging aan de game. Vroege gameplay suggereert wel dat het wat minder spannend en explosief is dan de trailer doet geloven, met minder auto’s in één gebied. De eindrace is daarentegen wel altijd een waar genot.

The Eliminator is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor Forza Horizon 4, zowel op de Xbox One als voor de PC-versie van de game.

Lees ook: Zo komt LEGO naar Forza Horizon 4

11 reacties

    • @kp92: de game is inmiddels ook al ruim een jaar oud. Dus ja, als je het veel speelt dan gaat de verveling wellicht toe slaan. Lijkt me niet gek. Ik vind het alsnog een unieke game die bijna alles goed lijkt te doen. Een enorme asset voor de Xbox (en PC tegenwoordig).

    • @bassie173: de LEGO Speed Champions uitbreiding vult dat gat in mijn inziens. Ik vind de LEGO-uitbreiding helemaal niks, net als dat ik Hot Wheels helemaal niks vond. Ik snap dat het een jonger publiek aantrekt en dat je het allemaal niet zo serieus moet nemen, maar ik vind Forza niet het juiste spel hiervoor. Het voelt niet goed dat je in een perfect uitziende Ferrari 488 Pista waar elke glinstering precies klopt met het echt, waar je de telemetrie tot op de komma nauwkeurig kan uitlezen (g-krachten, bandentemperatuur, etc), dat voelt gewoon niet als een game waar je met LEGO-autootjes kan rijden.

      Ik ben tegenwoordig veel bezig met ‘realistisch rijden’ in FH4, met een Logitech-stuurtje en al. Daar is de game verrassend geschikt voor, gezien het feit dat je zelfs een Bugatti Chiron met een fluwelen voet kan besturen als een VW Polo. Dat vind ik de kracht van FH4. Dat gooien ze echt een beetje te grabbel met hun over-de-top-marketing van die LEGO-uitbreiding.

  1. Niet heel bijzonder, een oude game mode die afgestoft is. Ondanks dat kan hij best vermakelijk zijn. FH4 moet je denk ik tegenwoordig meer zien als een spel waarin je auto’s verzameld en er soms mee speelt, verstand op 0 en gewoon gaan

  2. Mis maar één ding in FH4 ,..Motoren! Net als in ‘Test Drive’. Dat lego gebeuren is ook niks, die van Howheels (FH3) dan weer wel.Je zal maar een ps4 hebben..moet je GT onleuk doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *